Pretraga
Close this search box.

DO BANOVOG BRDA NOVIM VIJADUKTOM (MAPA)

JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda traži projektante za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju nadvožnjaka u Kirovljevoj ulici, a vrednost nabavke procenjena je na 32 miliona dinara, bez PDV-a.

Na ovoj lokaciji već postoji nadvožnjak koji je u lošem stanju i preko kojeg se odvija samo laki putnički saobraćaj, navodi eKapija.

Autobuski i teretni saobraćaj, koji se kreće prema Banovom brdu se usmerava na petlju Hipodrom, što izaziva dodatno usporenje saobraćaja u smeru ka Banovom brdu i Rakovici. Postojeća konstrukcija nadvožnjaka biće srušena, s obzirom na to da je, kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, ugrožena njena stabilnost.

Osim izgradnje novog nadvožnjaka neophodna je rekonstrukcija i proširenje postojećih pristupnih saobraćajnica.

Screenshot/maps

Novoprojektovani nadvožnjak se projektuje kao dvosmerna saobraćajnica sa ulivnom i izlivnom rampom u Radničkoj ulici. Da bi se ostvario zadovoljavajući tok saobraćaja i bezbedno ulivanje i izlivanje saobraćaja preko novoprojektovanih rampi, predviđena je i rekonstrukcija saobraćajnice od buduće stanice metroa u Radničkoj ulici, do raskrsnice Savske magistrale sa ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

U okviru obuhvata tehnike dokumentacije je i rekonstrukcija i proširenje postojeće saobraćajnice u Kirovljevoj ulici, Visokoj i Paštrovićevoj. Sve tri saobraćajnice se projektuju tako da se preko njih odvija dvosmerni saobraćaj sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru.

Izgradnja nove mostovske konstrukcije – nadvožnjaka – iznad Radničke ulice u produžetku Kirovljeve se sprovodi po PDR za Prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider I Faza – Radnička ulica, Opština Čukarica.

– Gradnjom nadvožnjaka ostvariće se brži i kvalitetniji tok saobraćaja i duž Savske magistrale, u predmetnoj zoni se planira ukidanje svih levih skretanja. Savska magistrala je jedana od saobraćajnica kojim se naselja uz desnu obalu Save povezuju sa centralnim gradskim pdručjem – piše u dokumentaciji.

Tagovi:

Pročitajte još: