Pretraga
Close this search box.

„DEČKA SU IZLOMILI ZBOG PARA, SVI SU POČELI DA IH SE PLAŠE, KRENULE SU I GLASINE“: Steže se obruč oko ubice navijača Ivana Asodija na Čukarici

Ivan Rus likvidiran je u mafijaškom stilu početkom novembra, a njegovo ime dovodi se u vezu sa kriminalnim klanovima

Navijač Ivan Asodi, zvani Rus, teško je ranjen 4. novembra na Čukarici u Beogradu, kada je pogođen sa šest hitaca u stomak nakon čega je hitno prebačen u Urgentni centar, gde je nakon 10 dana borbe za život preminuo.

Policija još traga za ubicama navijača Crvene zvezde, a izvor Kurira otkriva nepoznate detalje iz njegovog života.

Upadali u probleme

Da Asodi nije bio „običan“ igrač u beogradskom podzemlju, govore i brojne čitulje koje su mu date nakon što je preminuo.

Pojedine su bile i preko cele strane u novinama, a prijatelji su ga, opraštajući se nazivali „lavom“, „nebeskom legendom“, „oličenjem hrabrosti“. Od njega su se oprostili i navijači koji su na utakmici Crvene zvezde razvili transparent sa njegovim imenom i prezimenom.

Među mnogim čituljama koje su osvanule u novinama 15. novembra, posebnu pažnju privukla je ona koju mu je preko cele strane dao Marko Petković, koji služi zatvorsku kaznu za ubistvo ispred crkve u Vraniću.

Podsetimo, Petković i Asodi bili su uhapšeni 2015. zbog ubistva Saše Joksića u dvorištu svetinje nadomak Beograda. Tokom rvanja Petković je, kako se utvrdilo tokom sudskom postupka, izvukao nož i direktno u srce ubo žrtvu. Petković je osuđen za teško ubistvo, dok se od krivičnog gonjenja Asodija odustalo.

– Poslednji pozdrav mom najvećem bratu Rusu, bio si oličenje hrabrosti, ispunjenosti i odanosti i nema te smrti koja može to da ti oduzme. Ruse, istinska legendo, prijatelju moj, s ponosom ću te pominjati, a ovo nikada neću zaboraviti. Počivaj u miru i neka ti je večna slava – pisalo je u Petkovićevoj oproštajnoj poruci.

Rizikovao deportaciju

Prema rečima izvora Kurira, Asodi i Petković su nerazdvojni prijatelji od detinjstva.

– Njih dvojica su stalno bili zajedno, tako su zajedno i upadali u probleme. Kad se desilo to u Vraniću svi smo se šokirali, niko nije mislio da može tako daleko da ode njihovo ponašanje – kaže naš izvor i objašnjava:
– Petković je tada trebalo da putuje u Španiju i da tamo nastavi fudbalsku karijeru, ali se desio zločin. Samo nedelju dana od tada je trebalo da ode, ali su napravili problem. Asodi, inače nije iz Srbije i svakim potezom je rizikovao da će biti deportovan, što se desilo njegovom bratu.

Kako kaže naš izvor, Petković i Asodi su od tog ubistva postali još problematičniji.

– Tad je sve krenulo, prodaja narkotika, iznude, uterivanje dugova… Radili su baš šta su hteli, a Asodi se nadao oportunitetu iako su mogli da ga vrate u Ukrajinu.

Prema rečima našeg izvora, način na koji je Asodi ubijen ukazuje da je, najverovatnije, u pitanju delo profesionalaca.

– U njega je pucano da bi bio ubijen. Mafijaška likvidacija je u pitanju. Potraga za egzekutorom ili više njih traje – kaže izvor i dodaje da se Asodijevo ime dovodi u vezu sa kriminalnim klanovima.

Iznude i uterivanje dugova

– On se navodno, između ostalog, bavio i iznudama. Sećam se da su jednog dečka toliko izlomili zbog para, svi su već počeli da ih se plaše, a onda su krenule glasine – kaže izvor:

– Govorilo se da su radili za kriminalne klanove, a da je Petković svojevremeno bio povezan sa ubijenim Strahinjom Stojanovićem, pa onda i Goranom Veličkovićem Goksijem, koga je navodno ubio klan Veljka Belivuka. Kako saznajemo, Asodi je ostao uz druga sve dok on nije otišao na odsluženje kazne, a nastavio je i da se bavi kriminalnim poslovima koji su mu, najverovatnije i došli glave.

Falsifikovana bugarska dokumenta

Marko Petković je po izlasku iz pritvora pokušao da izbegne suđenje i zatvorsku kaznu, pa se dao u beg.

– Za njim je, nakon što se nije pojavio na suđenju 2018. godine, raspisana poternica, a uhapšen je u januaru 2020. godine kod Aranđelovca kad je kod njega pronađena falsifikovana bugarska lična karta i pištolj – podseća izvor Kurira.

On se od tada nalazi u zatvoru, a zbog ubistva u Vraniću osuđen je na 17 godina zatvora.

Tagovi:

Pročitajte još: