Pretraga
Close this search box.

Danas ,,Čistoća“ nastavlja prolećnu akciju suzbijanja krpelja u ovim delovima Čukarice

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ će u četvrtak 27. aprila, nastaviti prolećnu akciju suzbijanja krpelja na javnim gradskim površinama.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 10 do 14 časova i obuhvatiće javne zelene površine Košutnjaka, Pionirskog grada, Makiša, Filmskog grada.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, bezbedan je po zdravlje ljudi, te građani nemaju razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

Tagovi:

Pročitajte još: