Pretraga
Close this search box.

DA UČENICI I PROFESORI BUDU ZADOVOLJNI: U PLANU OBNOVA ŠKOLA ŠIROM GRADA, EVO ŠTA ĆE DOBITI ČUKARICA

U prethodnih nekoliko godina izgrađeno je osam fiskulturnih sala. U planu je izgradnja četiri fiskulturne sale i to u OŠ „Duško Radović“ na opštini Čukarica, OŠ „Bora Lazić“ u Mladenovcu, OŠ „Gavrilo Princip“ u Zemunu i Gimnazija „Patrijarh Pavle“ u Rakovici. Podsećanja radi, razlog što pojedine škole nemaju fiskulturnu salu je nepostojanje prostorne mogućnosti za izgradnju iste.

Inače, nove fiskulturne sale u proteklih pet godina dobile su osnovne škole „Dositej Obradović“ u Umci, „Karađorđe“ u Ostružnici, „Dušan Vukasović Diogen“ u Bečmenu, „Anton Skala“ na Savskom vencu i „Nikola Tesla“ u Leštanima, dok su u Zemunskoj gimnaziji, srednjoj ekonomskoj školi „Nada Dimić“ i Dvanaestoj gimnaziji fiskulturne sale potpuno renovirane.

 

Kada govorimo primera radi o investicijama za prošlu godinu kada su srednje škole u Beogradu u pitanju bilo je planirano sledeće:

Srednja tehnička škola i gimnazija, Lazarevac – izgradnja fiskulturne sale – 237,6 miliona dinara (Sekretarijat za investicije).

Osma beogradska gimnazija, Voždovac – rekonstrukcija hidrotehničkih instalacija – 21 milion dinara

OŠ „Mića Marković”, Sopot – izgradnja fiskulturne sale

Trebalo bi napomenuti da je još u junu 2021. najavljeno da će u skladu sa strateškim razvojem policentričnog grada biti izgrađene dve srednje škole na levoj obali Dunava.

Inače možda i najveći projekat kada je obnova i izgradnja srednjih škola u pitanju u 2022. je svakako bila rekonstrukcija i dogradnja Devete beogradske gimnazije za koju je izdvojeno nešto više od 425 miliona dinara. Kada je u pitanju 2021. najvažnija investicija u sektoru obrazovanja bila je rekonstrukcija Zemunske gimnazije.

Tagovi:

Pročitajte još: