Pretraga
Close this search box.

ČUKARIČANI RAČUN ZA STRUJU MOŽETE DA SMANJITE I DO 50 ODSTO: Počela prijava za pomoć države, ovo su svi detalji

Prijava za subvencije za zamenu stolarije, kotlova i instaliranje solarnih panela je počela i država kroz subvencije pokriva 50 odsto troškova. Što se siromašnijih domaćinstava tiče ona uvek mogu da se prijave za status energetski ugroženog kupca i na taj način mogu da smanje svoje račune i do 50 odsto.

Prema Uredbi o energetski ugroženom kupcu, siromašni potrošači električne energije u Srbiji, njih oko 190.000, imaju pravo na umanjenje računa za struju, tj. imaju pravo da određenu količinu struje mesečno dobiju besplatno. Praktično, ako živite sami i imate primanja do 21.074,68 dinara oslobođeni ste plaćanja struje do 120 kilovata mesečno.

Ipak, neophodno je istaći da se ovde ne radi o kompletnom brisanju računa za struju tačnije račun na ovaj način se ne umanjuje u celosti, već se smanjuje samo naplata potrošnje. Ostali, fiksni, troškovi kao što su obračunska snaga, trošak javnog snabdevača, naknada za proizvođače zelene energije i slično moraju da se plate. Energetski ugroženi kupac je prema uredbi, domaćinstvo (samačko ili višečlano) koje živi u jednoj stambenoj jedinici i kome se isporučuje energija.

Tagovi:

Pročitajte još: