Pretraga
Close this search box.

ČUKARIČANI PAŽNJA: AKO DOBIJETE OVAJ LINK, NE NASEDAJTE – U PITANJU JE PODVALA, banka čije ime prevaranti koriste tvrdi da je ponuda LAŽNA

UniCredit Bank Srbija upozorava sve svoje klijente i širu javnost da je u toku jedna od internet prevara u kojoj se spominje ime banke, a kroz koju se građani pozivaju da ulože novčana sredstva kako bi stekli brzu zaradu.

Internetom, pre svega društvenim mrežama, deli se određeni link i obaveštenje koje sadrži neistinite informacije o navodnoj investicionoj platformi ove banke koja nudi brzu zaradu, zahtevajući ulaganje novca. Oni tvrde da ne stoje iza takvih informacija i da je u pitanju prevara.

– U cilju bezbednosti pozivam građane da ne učestvuju u pomenutim aktivnostima, niti da postupaju prema instrukcijama koje se navode u lažnim vestima. Kako bi se dodatno privukla pažnja, u ovakvim prevarama i lažnim vestima vrlo često se koriste poznate javne ličnosti, te je neophodna dodatna opreznost ukoliko neka ponuda izgleda previše privlačno. Banka je preduzela sve korake u cilju sprečavanja daljih sličnih aktivnosti, a sve građane podseća da budu oprezni kada se od njih traže lični podaci putem društvenih mreža – kažu u ovoj banci.

Kako bi se u najkraćem roku eliminisale prevarne akcije, banka poziva sve da uvek prijave lažne naloge društvenim mrežama, kako bi bili uklonjeni.

Tagovi:

Pročitajte još: