Pretraga
Close this search box.

ČUKARIČANI GRAD DELI 380.000 VAUČERA PO 6.000 DINARA: A evo i ko ima pravo na vaučere

GRAD Beograd podeliće ove godine oko 380.000 novogodišnjih vaučera u iznosu od 6.000 dinara za kupovinu zimske i letnje odeće i obuće, opreme za sport, rekreaciju i zabavu, školskog pribora, igračaka i potrpština za bebe…

Ove kupone će, kao i prošle godine, dobiti sva prestonička deca, od novorođenčadi do maturanata srednje škole i svi zaposleni u obrazovnim ustanovama na teritoriji glavnog grada.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu zaključio je ugovor sa kompanijama u čijim će objektima važiti vaučeri, uz koje će moći da se kupuje od decembra do 1.marta naredne godine. Ukupna vrednost ugovora je 2,28 milijardi dinara, što je oko 19,5 miliona evra. Takođe, pravo na poklon vaučer imaju i deca koja nisu obuhvaćena vaspitno – obrazovnim programom, a jedan od roditelja ili staratelja ima prebivalište ili stalno boravište na teritoriji Grada.

Na novogodišnje kupone koje dodeljuje Grad imaju pravo i zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda, zaposleni i radno angažovani u Centru dečjih letovališta i oporavilišta Grada, kao i zaposleni u „Bebi servisu Beograda“. Za razliku od prošle godine, kada su vaučeri važili samo za kupovinu sportske opreme, sada će taj spisak biti proširen, kao i broj radnji u kojima se kuponi mogu koristiti.

– Ovim vaučerima, moći će da se kupuje odeća, obuća, školski pribor, oprema za sport, kao i kompletan program za bebe – od osnovne opreme, preko hrane do kozmetike i igračaka, navedeno je u Odluci o dodeli ugovora ponuđaču kome je na javnoj nabavci poveren ovaj posao.

Roditelji dece koja ne idu u vrtiće, prošle godine su imali rok do kraja decembra da se jave u svoju opštinu, gde su na posebnim šalterima Grada Beograda, uz ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu deteta, mogli da podignu vaučer. Ostalima su kuponi deljeni u obrazovnim ustanovama.

Tagovi:

Pročitajte još: