Pretraga
Close this search box.

„Britanska klasična promenada“ u Kc Čukarica

Koncertom „Britanska klasična promenada“ u sredu, 13. septembra u 20 časova, počinje manifestacija „Manak u gostima“ u Kulturnom centru „Čukarica“. Nastupaju: Marijana Radosavljević – sopran i Marija Rašić – lauta, gitara.

Gost koncerta je Magdalena Matić – violončelo.

 

Manifestaciju organizuje Tangram Centar uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i KC „Čukarica“.

Marijana Radosavljević je rođena 1979. godine u Petrovcu na Mlavi gde je završila Gimnaziju i započela svoje muzičko obrazovanje svirajući klavir. Nakon upisa na Matematički fakultet u Beogradu, edukaciju iz oblasti muzike nastavlja u klasi mr Anđelke Simonović Obradović u SMŠ „Mokranjac“ na odseku za solo pevanje. Osnovne i master studije solo pevanja završila je u klasi prof. mr Aleksandre Ristić na FU u Nišu, a specijalističke studije iz oblasti kamerne muzike, u klasi prof.mr Ljudmile Gros Popović na FMU u Beogradu.

Dobitnica je brojnih nagrada od kojih su najznačajnije dve prve nagrade u solo, i u kategoriji kamernih sastava na Međunarodnom takmičenju solo pevača “Bruna Špiler” u Herceg Novom 2010. godine, dve druge nagrade na istom takmičenju 2011. godine. Kao član trija «Artium» dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom tamičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu i prve nagrade na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu 2016.godine. Dodeljena joj je i nagrada grada Petrovca na Mlavi za izuzetna ostvarenja iz oblasti umetnosti 2007. godine.

Marija Rašić, gitaristkinja, završila je master studije klasične gitare na Franc List akademiji u Budimpešti. Radi kao nastavnik u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi „Davorin Jenko“ u Beogradu,

Nastupala je na mnogim koncertima kao solista, u kamernim ansamblima i kao solista sa simfonijskim orkestrom. Osvojila je više od četrdeset nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Aktivno izvodi muziku savremenih kompozitora i naručuje dela za solo gitaru i kamerne ansamble. Sem na klasičnoj gitari, Rašić je nastupala na lauti, teorbi, baroknoj gitari, sapeu (indonežanskoj lauti) i električnoj gitari. (danubeogradu.rs)

Cena karte: 600,00 dinara.

Tagovi:

Pročitajte još: