Pretraga
Close this search box.

Zlatna medalja za odbojkašice Specijalne Olimpijade Srbije

Na ovogodišnjem najvećem sportskom takmičenju na svetu, prošle nedelje održanoj Specijalnoj Olimpijadi u Berlinu, ženska odbojkaška reprezentacija Specijalne Olimpijade Srbije osvojila je zlatnu medalju.

Članice ove zlatne ekipe bile su i takmičarke čukaričkog sportskog kluba za osobe sa posebnim potrebama „Singidunum“ i zajedno sa ostalim reprezentativkama, u finalu pobedile ekipu Italije.

Posebnost ove ekipe je i u tome što su se devojke takmičile u unified konkurenciji, što znači da u istom timu igraju mladi sa smetnjama u razvoju i mladi iz redovne populacije , što je najlepši primer socijalne inkluzije u sportu. Ove sjajne devojke pokazale su svojim radom i trudom, divnom emocijom i predanošću da mogu da dosegnu visine o kojima svaki sportista sanja.

Uspeh naše reprezentacije je izuzetan jer je na ovogodišnjoj Svetskoj Olimpijadi učestvovalo više od 7000 takmičara iz čak 180 zemalja, a Specijalna Olimpijada Srbije učestvovala je na ovom velikom takmičenju sa 80 sportista i trenera u 6 sportova: odbojci, košarci, fudbalu , plivanju, atletici i stonom tenisu.

Tagovi:

Pročitajte još: