Pretraga
Close this search box.

Žena u šoku cenama na Adi: „Voda 275 dinara, da li je to normalno?!“

Ada Ciganlija je omiljeno mesto Beograđana tokom leta i nepodnošljivih vrućina, međutim, mnogi od njih se već godinama unazad žale da su cene u ugostiteljskim objektima na ovom jezeru – previsoke!

To je, sudeći po komentarima ljudi, ove godine posebno izraženo.

 

Jedna porodica iz Beograda tako je pre nekoliko dana ostala u šoku kada je došla na Adu sa namerom da se okupaju, ručaju, provedu ceo dan na Adi brčkajući se i uživajući.

 

– Dugo nisam išla na Adu, nije mi baš blizu. Međutim, i muž i ja smo na godišnjem odmoru, pa smo želeli malo da se rashladimo. Došli smo sa dvoje dece i parkirali se kod nekih kafića sa Makiške strane – započinje priču Jovana.

Iako je bio radni dan na Adi je oko 10 sati već bila gužva. Jovani su lepo izgledale ležaljke sa suncobranima, ali je onda primetila tablu: „Dnevni najam ležaljki od 7 do 23h. Ležaljka Luks – 1.000 dinara dnevno. Ležaljka standardna (bela plastična) – 500 dinara dnevno. Popust 50 odsto na iznajmljivanje ležaljki od 17 sati“.

 

Prva reakcija mi je bila: „Šta?! Jedna ležaljka – 1.000 dinara?! Hvala lepo, ima hlada i pored“. Otišli smo da se kupamo. Oko 12 sati je već sve bilo puno kao oko. Baš smo se pitali otkud ovoliko ljudi, da li je moguće da su svi na odmoru. Kako je bilo jako sunce, rešili smo da se sklonimo u jedan kafić. Tamo smo tek jedva našli mesto… – priča.

Za dečake sam naručila dve ceđene pomorandže, muž je uzeo flašicu kisele vode, a ja kafu. Nisam ni gledala cene, htela sam da se opustim… Međutim, stigao mi je račun… Ta četiri pića su nas izašla 1.500 dinara. Ceđena pomorandža je bila 465, gazirana voda 0,25 – čak 275 dinara, a espreso sa mlekom 295 dinara. Voda 275 dinara, da li je to normalno?! – priča ova žena koja je bila u šoku.

 

– Mislili smo kad popijemo piće da naručimo i ručak, ali sam se momentalno predomislila. Pokupili smo se i otišli kući na ručak, i sada se ja nešto razmišljam – da smo platili one luks ležaljke 4.000 dinara, piće 1.500, ručak, koji bi bio minimum 4.000 dinara, mi bi realno pukli 9.500 dinara za nekoliko sati na Adi. Pa, ima li to smisla?! – ogorčena je.

Tagovi:

Pročitajte još: