Pretraga
Close this search box.

Završen „Letnji sportsko-obrazovni kamp Čukarica 2023“

Zajedničkim druženjem, predstavom “Svetlana i Zvezdan“, uz logorsku vatru i vatromet, završen je ovogodišnji „Letnji sportsko-obrazovni kamp Čukarica 2023“, koji je Gradska opština Čukarica već četvrti put organizovala na Adi Ciganliji.

Kamp je održan od 31. jula do 25. avgusta, a na celodnevnom nedeljnom druženju učestvovalo je 140-oro čukaričkih osnovaca, uzrasta od 10 do 12 godina. Osnovci su bili raspoređeni u četiri grupe, a tokom nedeljnog boravka u kampu imali su priliku, pored druženja, da se bave različitim sportskim i edukativnim aktivnostima, a sve uz prisustvo i pažnju animatora Udruženja „Moj super raspust“.

Završno veče okupilo je polaznike sve četiri grupe kampa, a deci se pridružio i pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Petar Mandić, izrazivši zadovoljstvo što su uživala u kampu.

„Polako, ali sigurno negujemo tradiciju da na Čukarici svake godine za naše mališane organizujemo letnji kamp, da nešto novo nauče, da se druže i da uživaju na Adi Ciganliji. Trudićemo se da i sledeće godine osnovcima napravimo lep ugođaj i pružimo mogućnost da na aktivan i kreativan način provedu slobodno vreme“, istakao je Petar mandić izrazivši zahvalnost JP „Ada Ciganlija“.

Na ovogodišnjem kampu, uz brojne veštine snalaženja u prirodi i sportske discipline, deca su imala priliku da uče i grčki, pa su pokazali i kako pevaju na grčkom jeziku.

Za kraj, deci je priređen vatromet, nakon kojeg su se okupili i razmenjivali pozdrave i utiske sa animatorima.

Tagovi:

Pročitajte još: