Pretraga
Close this search box.

ZATVOREN OGRANAK DOMA ZDRAVLJA NA ČUKARICI: Evo o kom domu zdravlja je reč

Ogranak Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ u Železniku zatvara se na godinu dana zbog kompletne rekonstrukcije objekta, a oko 25.000 žitelja ovog dela beogradske opštine Čukarica za to vreme lečiće se u zdravstvenoj stanici Sremčica, kao i ogranku u Žarkovu.

Dr Nenad Bjelica, direktor Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ za Kurir kaže da napokon počinje kompletna rekonstrukcija ogranka u Železniku, te da će od ponedeljka službe biti prebačene u druge ogranke i stanice doma zdravlja.

– U periodu rekonstrukcije, koja bi trebalo da traje godinu dana, službe opšte medicine, pedijatrije, kućnog lečenja, polivalentne patronaže i stomatologije nalaziće se u zdravstvenoj stanici u Srečmici, dok će služba ginekologije obavljati delatnost u ogranku u Žarkovu. Osim u objektima u Sremčici i Žarkovu stanovnici tog dela opštine Čukarica mogu potražiti zdravstvene usluge u bilo kom objektu DZ „Dr Simo Milošević“ – navodi dr Bjelica.

Jedino će kovid ambulanta ovog doma zdravlja, koja je u objektu u Železniku, nastaviti rad do daljeg, a kako ističe dr Bjelica, o promeni lokacije sugrađani će biti blagovremeno obavešteni.

– Radujemo se velikoj investiciji i zahvljujemo Kancelariji za javna ulaganja Vlade Srbije i Gradskoj opštini Čukarica jer će stanovnici ovog dela Beograda napokon dobiti potpuno renoviran, adekvatan i savremen objekat. Jedan deo objekta u Železniku izgrađen je još 1948. godine, a drugi deo 1965. I za sve ovo decenije nije rađena detaljna rekonstrukcija, već samo tekuće održavanje – kaže dr Bjelica.

Kurir.rs

Tagovi:

Pročitajte još: