Pretraga
Close this search box.

VOĐI NAVIJAČA PRESUDIO ZBOG MALTERTIRANJA: „Tako se osetio hrabrim, pa je dohvatio automat“! Ovako je ubijen Alen Kostić na Čukarici

Jedan od vođa Partizanovih navijača Alen Kostić zvani Kubi (30), ranjen je 13. avgusta 2016. godine u Železniku, a preminuo je već sledećeg dana od zadobijenih povreda. Za njegovo ubistvo osuđen je Nikola Elezović.

Kao motiv ovog zločina u glavnom gradu su neraščišćeni računi iz kriminalnih poslova i dugogodišnje maltretiranje. Elezović je, prema prvim policijskim informacijama, bio pod uticajem narkotika kada je počinio zločin. On je, navodno, dugo trpeo Kostićevo nasilje, jer žive u istom kraju. Njihove komšije ispričale su tada da su razmirice započele oko trgovine narkoticima, a onda je sve eskaliralo međusobnom netrpeljivošću.

Kap koja je, čini se, prelila čašu kod Elezovića je to što mu je Kostić u par dana pre zločina sa bratom Milošem razlupao „pežo 206“ parkiran ispred kuće. Komšije su ispričale i da mu je sve četiri gume isekao nožem, dok je Elezović je sve gledao sa prozora.

– Nikola se baš iznervirao, a onda je uzeo narkotik . Tako se pod uticajem droge osetio hrabrim, pa je dohvatio automat i rešio da se zauvek obračuna sa Kostićem. Potrčao je za njim ispalivši nekoliko rafala. Jedan od njih je sasekao vođu „Zabranjenih“ – ispričao je ranije izvor.

Elezović se potom dao u beg. U prvi mah se mislilo da se zabarikadirao u kuću sa automatskom puškom, jer je tamo lociran na osnovu signala mobilnog telefona. Kasnije je utvrđeno da mobilni nije ni nosio sa sobom, a pronađen je u blizini železničke pruge, gde se sakrio.

Ovo nije bio prvi napad na Kostića. Dve godine ranije na njega je pucano, takođe u Železniku. Napravljena mu je „sačekuša“ ispred kuće i pucano nekoliko puta u noge. Dosta je iskrvario, ali je preživeo.

Alen Kostić Kubi sahranjen je 17.08. na groblju Orlovača. Preko društvenih mreža njegovi drugovi i prijatelji opraštali su se uz poruke da ga neće zaboraviti, ali i da će se osvetiti. Kostića su na večni počinak ispratile stotine ožalošćenih rođaka i prijatelja, među kojima je najviše bilo navijača.

– Otišao si, Alene, ostala je tuga, uvek će te voleti „grobari“ sa juga – orilo se tada dok je na čelu posmrtne kolone bio Alenov rođeni brat.

(Kurir.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: