Pretraga
Close this search box.

Vođa navijača Partizana osuđen na dve godine zatvora za napad na policajca na Čukarici

Po optužnom predlogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je jedan od vođa navijača Partizanove navijačke grupe „Shadows“ David V. (24) osuđen na dve godine zatvora jer je 11. aprila ove godine nasrnuo na policijskog službenika prilikom pražnjenja tribine stadiona FK “Čukarički” na prekinutoj utakmici izmedju FK “Čukarički” i FK “Partizan”.

Presudom Višeg suda u Beogradu on je osuđen za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Takođe mu je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izrečena novčana kazna od 50.000 dinara, kao mera bezbednosti zabrane prisustvovanja fudbalskim i košarkaškim utakmicama sportskog društva “Partizan” u trajanju od tri godine.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

David V. je osuđen jer je 11. aprila na stadionu “FK Čukarički” tokom prekida domaće prvenstvene utakmice između “FK Čukarički” i “FK Partizan” fizički napao policijskog službenika Z.A.

On je u momentu pražnjenja tribina, dok se nalazio u grupi navijača, kaišem crne boje udario Z.A. u predelu šlema i štita, a potom se udaljio u grupu navijača.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: