Pretraga
Close this search box.

„VIRUS GROZNICE ZAPADNOG NILA REGISTROVAN U BEOGRADU“ Večeras počinje VELIKA AKCIJA suzbijanja komaraca na Čukarici! Evo i na kojim lokacijama

Posle obilnih padavina, stekli su se uslovi da ekipe JKP „Gradska čistoća“ Sektora za ekologiju i unapređenja životne sredine nastave sa sprovođenjem intenzivne akcije suzbijanja odraslih formi komaraca.

Akcija će uređajima sa zemlje biti sprovedene u prestonici od 18 sati do ponoći na 32 lokaliteta.

Cele nedelje akcija suzbijanja komaraca

– Danas, ali i tokom cele nedelje ukoliko vremenski uslovi dozvole, u periodu od 18 časova do ponoći ekipe ‘Čistoće’ vršiće akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na lokalitetima, odakle i stiže najviše prijava da je brojnost povećana, rekla je za Dubravka Planinac iz Sektor za ekologiju i unapređenje životne sredine JKP „Gradska čistoća“.

„Nadzorom i monitoringom kontrolišemo i pojavu novih vrsta u našem gradu, a u našoj laboratoriji se kontroliše prisustvo virusa. U Beogradu imamo virus groznice Zapadnog nila“, rekla je Planinac.

 

Lokaliteta su obala Save – Ostružnica i UmkaBanovo brdo, Ada ciganlija, Makiš.

Kako da prijavite „Čistoći“ da zaprašuju komarce

– Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova – kazala je Planinac.

Ona je apelovala na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

– Preparati koje ekipe JKP Gradska čistoća koristi za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah – rekla je Planinac.

Kurir.rs/Blic

 

Tagovi:

Pročitajte još: