Pretraga
Close this search box.

VIII Sabor čovekoljublja Srbije na Čukarici

Crveni krst Čukarica i Gradska opština Čukarica organizuju u subotu, 12. oktobra 2024. godine od 11 do 14 časova u Gradskoj opštini Čukarica (Šumadijski trg 2) tradicionalni VIII Sabor čovekoljublja Srbije. Toga dana će 30 ustanova socijalne zaštite, specijalne škole i humanitarne organizacije iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore građanima i privrednicima predstaviti delatnosti kojima se bave, kategorije korisnika o kojima brinu kao i potrebe koje imaju. U toku manifestacije biće organizovan i bogat kulturni program.

 Kao i prethodnih godina biće organizovana i dodela nagrada „Čari čovekoljublja“ za iskazano čovekoljublje četiri kategorije:

  • Za pojedinca – dobitnik glumac Milan Vasić. Nagrada se dodeljuje zbog organizovanja i učestvovanja u mnogobrojnim humanitarnim akcijama.

  • U kategoriji za udruženje (fondacije i druge neprofitne organizacije) – dobitnik Banka hrane Vojvodina. Nagrada se dodeljuje za organizavanje niza humanitarnih akcija u kojima je prikupljeno i podeljeno socijalno ugroženima više od 400 tona humanitarne pomoći.

  • U kategoriju za obrazovnu ustanovu – Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom Sveti Sava-Umka. Nagrada se dodeljuje za prijem, smeštaj i ishranu 80 dece sa Kosova i Metohije koji su u nekoliko navrata u toku prethodnih godinu dana boravili u Beogradu.

  • U kategoriji za medij – Prva televizija – emisiji „150 minuta“. Nagrada se dodeljuje za najveći broj emitovanih priloga koji se odnose na promociju čovekoljublja i razvajanju osećaja solidarnosti kod građana i privrednika.

Nagrade će uručiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gospodin Nemanja Starović.

Naši gosti su i deca sa posebnim porebama iz škole „Kosovski božur“ sa Kosova i Metohije.

U toku manifestacije biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Posebna zanimljivost ove manifestacije je što će već od 10 časova na šalterima u Gradskoj opštini Čukarica umesto zaposlenih biti predstavnici i korisnici iz ustanova socijalne zaštite, specijalnih škola i udruženja koji će svim gostima Sabora predstaviti svoj rad.

Tagovi:

Pročitajte još: