Pretraga
Close this search box.

(Video) Čukarički davao strašne golove i uništio Luksemburg

Fudbaleri Čukaričkog ostvarili su ubedljivu pobedu rezultatom 4:1 protiv Rasinga u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ekipa s Banovog Brda je do trijumfa stigla u gostima, odnosno na stadionu „Luksemburg“ pred otprilike 500 navijača, među kojima je bilo i Srba.

Podsetimo, prethodno je svoj meč završio Radnički, drugi srpski predstavnik odigrao je izuzetno zanimljivu na Malti protiv Gzire.

Spektakularni golovi obeležili su prvi meč Čukaričkog u Evropi u novoj sezoni! Mijailovićeva bomba sa 30 metara i Lukićeva sa 20 bile su prava remek dela… Na kraju, Rasing – Čukarički 1:4.

Prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija prošla je potpuno u znaku srpskog kluba. Rasing je daleko ispod nivoa Čukaričkog i to je bilo jasno već posle nekoliko minuta igre.

Lopta je na ivici šesnaesterca došla do Badamosija, koji je snažno šutirao, golman Rasinga Rufije je kratko odbio, samo do Kovača, ovom nije bilo teško da sa šest metara ubaci loptu u mrežu – 0:1.

Ipak, uzvratio je domaćin tri minuta kasnije. Posle ubacivanja Simona iz ugla sam na šest metara ostao je Omrani, koji je nogom lako ubacio loptu u mrežu belo-crnih – 1:1.

Nije igra Čukaričkog bila baš najbolja posle primljenog gola, ali je u 35. minutu Srdan Mijailović postigao gol, posle kojeg su mu aplaudirali svi na stadionu u Luksemburgu. Šutirao je iskusni vezista sa 30 metara u rašlje protivničkog gola, Rufije nije imao nikakve šanse – 1:2.

Prvi gol u nastavku delo je Kovača. Vezista Brđana je krenuo sa svoje polovine, stigao u protivnicki šesnaesterac, mogao i da doda do Endijaea, ali je bio prilicno hladnokrvan, rutinski je savladao Rufijea – 1:3.

A, onda magija za kraj. Jovan Lukić je fantastično šutirao sa više od 20 metara i zakucao loptu iza leđa golmana rivala.

Izvor: Kurir.rs

Tagovi:

Pročitajte još: