Pretraga
Close this search box.

VESLI SING: Želim da pišem istoriju na Čukarici

Poslednje u nizu pojačanja Čukaričkog stiglo je iz Kopenhagena, radi se o južnoafričkom krilnom napadaču Luteru Vesliju Singu. Ima ovaj momak bogato iskustvo igranja u Evropi, pored Danske, nastupao je u Švedskoj i Portugalu.

Na Banovo brdo je stigao kao slobodan igrač, sigurno je da će zaoštriti konkurenciju u timu posle reprezentativne pauze. Sing je u Beograd stigao u sredu uveče, u četvrtak ujutro je odradio lekarske preglede i odmah potom otputovao je na mini pripreme sa ekipom na Divčibare.

Prelepa godina za sve nas u Južnoafričkoj Republici. Bio sam dete tada, sećam se da smo uživali u tim mečevima na Svetskom prvenstvu, da smo kao klinci prodavali suvenire turistima iz čitavog sveta u želji da prikupimo novac za našu fudbalsku akademiju. Taj globalni događaj je mnogo doprineo razvoju fudbala u mojoj zemlji, tako da smatram da je sada ovaj sport u ravni sa ragbijem, u kojem je Južna Afrika među najboljim reprezentacijama sveta.

Luter Vesli Sing je u 13 navrata nosio dres reprezentacije Južnoafričke Republike, postigao je i tri gola.

– Jedan od razloga što sam izabrao Čukarički je upravo želja da se vratim u reprezentaciju. A to mogu samo ako igram u kontinuitetu na visokom nivou. Verujem da ću kroz mečeve u mom novom klubu izboriti povatak u nacionalni tim, jer je igranje za Južnu Afriku za mene nešto što ne može da se poredi sa bilo čim drugim. A za reprezentaciju sam nastupao u gotovo svim mlađim selekcijama, bio sam i deo nacionalnog tima na mnogim takmičenjima.

Na treninzima tokom boravka na Divčibarama Sing se susreo sa mnoštvom mladih i talentovanih igrača u Čukaričkom.

U fudbalu godine ne postoje. Uvek treba da igaju oni koji su najbolji. A činjenica da Čukarički ima mnoštvo mladih fidbalera govori da se ovde dobro radi. Vidim da su prilično talentovani i pokušaćemo jedni druge da guramo napred. Takođe, video sam da u timu ima igrača i sa velikim isksutvom, tako da smatram da je napravljen odličan miks. Nadam se da ću biti deo ovog tima i da ću uspeti da dam svoj doprinos rezultatima. Spreman sam da iskoristim svaku priliku koju mi pruže ljudi u klubu – zaključio je Sing.

Tagovi:

Pročitajte još: