Pretraga
Close this search box.

(FOTO) VAUČERI ZA NAJBOLJE MLADE ČUKARIČKE SPORTISTE

Uspeh, koji su čukarički učenici postigli na gradskim i republičkim takmičenjima u različitim sportovima, Gradska opština Čukarica nagradila je i ove godine vrednim sportskim vaučerima. Nagrade je dobilo 68-oro učenika čukaričkih osnovnih i srednjih škola i njihovih nastavnika, koji su ih i pripremali za učešće na takmičenjima.

Najviše uspeha učenici su imali u atletskim disciplinama, orjentiringu, gimnastici, džudou i karateu, kao i u ekipnim takmičenjima u košarci i basketu.

Osvajače odličja na republičkim takmičenjima i njihove profesore pozdravio je na svečanom prijemu u sali opštine, predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić i poželeo im srećne predstojeće praznike i nove uspehe u Novoj godini. Učenicima i profesorima čestitala je i predsednica Skupštine opštine Čukarica Lidija Jovanović.

„Zadovoljstvo mi je da se krajem svake godine okupljamo da vam čestitamo i zahvalimo na uspesima koje ste postigli. Drago nam je da vas je iz godine u godinu sve više, da se neguje i čuva sportska tradicija na Čukarici. Mi se zato trudimo da vas i svu decu Čukarice motivišemo da se bave sportom i podržimo trud, rad i uspehe koje postižete“, rekao je predsednik i zahvalio i profesorima koji su decu pripremali za takmičenja.

Dodeli vrednosnih vaučera za kupovinu sportske opreme prisustvovali su i savetnici za sport Slaviša Šotra, Darko Stojanović i Zoran Milošević.

Ekipa Osnovne škole „Banović Strahinja“ osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju u atletici, kao i u ekipnom takmičenju u džudou, a učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojili su treće mesto na republičkom takmičenju u orjentiringu. U pojedinčnim takmičenjima nagrade su pripale Naseru Đeljaljiju za drugo mesto u bacanju kugle, Bodanu Abramoviću za treće mesto u džudou, Vuku Lončareviću za treće mesto u karateu, Lazaru Stoiljkoviću za prvo mesto u mini atletici i Uni Zakonović za osvojeno treće mesto u džudou. Ekipa gimnastičarki nižih razreda OŠ „Ujedinjene nacije“ osvojila je ekipno prvo mesto na republičkom takmičenju u gimnastici, a isti uspeh postigla je i starija ekipa u svojoj kategoriji, dok je ekipa gimnastičarki ove škole osvojila i drugo mesto u ekipnom republičkom takmičenju. Prvo mesto na takmičenju u basketu tri na tri osvojila je ekipa Trinaeste beogradske gimnazije, a učenici OŠ „Đorđe Krstić“ bili su najuspešniji na republičkom takmičenju u košarci. Igor i Vuk Vidaković nagrađeni su za drugo mesto na takmičenju u borilačkim veštinama koje organizuje Evropska školska sportska federacija.

Tagovi:

Pročitajte još: