Pretraga
Close this search box.

UPOZNAVANJE SA PROJEKTIMA GRADA: U čukaričkom naselju Ostružnica održana tribina za poljoprivrednike

Veoma posećenom tribinom za poljoprivrednike koja je juče održana u Ostružnici, nastavljeno je predstavljanje podsticajnih sredstava i mera za poljoprivrenike. Opština Čukarica, uz podršku Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda, koji je i raspisao javne pozive za dodelu subvencija, organizuje ova predavanja sa ciljem da upozna poljoprivrednike Čukarice o značaju ove vrste podrške i načinima kako da je ostvare.

Tribinu u Ostružnici otvorio je član Veća opštine Čukarica Nikola Đukanović, koji je podsetio da je ovo već četvrti skup, nakon Sremčice, Rušnja i Velike Moštanice, i izrazio zadovoljstvo što je interesovanje poljoprivrednika Ostružnice za ovu temu veoma veliko.

„Ove tribine i razgovori su prilika da saznate sve o podsticajnim sredstvima i da se posavetujete kako da konkurišete i ostvarite podsticajna sredstva“, rekao je NikolaĐukanović.

Uz informacije o podsticajnim sredstvima, poljoprivrednici su više čuli o e-agraru od Nataše Pantić iz Uprave za agrarna plaćnja, a predstavnici Sekretarijata Mladen Solarić i Marko Cvikić predstavili su četiri javna poziva u oblasti subvencija za poljoprivrednu mehanizaciju, stočarstvo, voćarstvo i pčelarstvo.

Sve konkretne savete vezane za potrebnu dokumentaciju i način apliciranja, poljoprivrednicima je dala Milica Janković iz Poljoprivredno stručne službe Beograd.

Tagovi:

Pročitajte još: