Pretraga
Close this search box.

„Uplakana Katarina“ na Dečijoj sceni KC „Čukarica“

Predstava „Uplakana Katarina“ Puls teatra iz Lazarevca biće izvedena na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu, 4. februara u 12 časova.

Predstavu je režirao Aleksandar Trmčić, po tekstu Zorana Ćosića.

Ovaj interaktivni i skoro u celosti u stihu napisan komad, namenjen je deci mlađeg uzrasta. Ima elemente lirike i bajke što je deci veoma blisko i zanimljivo. On razvija kulturu gledanja pozorišne predstave i omogućava deci aktivno učestvovanje u njoj.

Radnja je vanvremena. Kapetan broda želi da omasovi ljubav prema morskim pustolovinama i poziva narod tj. dečiju publiku da mu se pridruži i učestvuje u uzbudljivom putovanju – ovoj predstavi. Samim tim deca postaju sporedni akteri predstave. Kapetan im postavlja zanimljiva pitanja-zagonetke i animira ih da, ponavljajući njegove replike, polože mornarsku zakletvu. Osim kulturnog, ovde je prisutan i edukativni momenat. Kapetan Konstantin je očajan zbog neprestane tuge svoje kćeri Katarine, takođe stanovnice broda. Njena tanana duša uživa u baladama o ljubavi, ali pati zbog tužnog kraja. Otac, zajedno sa pomoćnikom Timotijem, uzalud pokušava da, pevajući pesme i svirajući gitaru, razveseli svoju kći. Najednom mu pada spasonosna ideja, koju poverava samo Timotiju: da uda Katarinu za nekog gusara…

 

Cena karte je 400,00 dinara.

Tagovi:

Pročitajte još: