Pretraga
Close this search box.

Umetnici iz Istre gosti Gradske opštine Čukarica

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić primio je danas akademske umetnice iz Istre Robertu Weissman Nagy i Sanju Simeunović, koje su specijalno za prostor Galerije `73 priredile zajednički projekat koji nosi naziv „Akvatorij“.

Prijemu su prisustvovli i direktorka „Galerije `73 Mirel Pudar i direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula.

Izložba „Akvatorij“ je rezultat regionalne kulturne saradnje između Galerije `73 i Srpskog kulturnog centra u Istri.

U srdačnom razgovoru sa predsednikom Gradske opštine Čukarica Srđanom Kolarićem, bilo je reči o dosadašnjoj izuzetno uspešnoj saradnji dveju institucija kulture i njenom značaju na regionalnom nikvou.

„Veliko nam je zadovljstvo da ste naši gosti i da imamo priliku da se, u prostoru renomirane „Galerije 73“, upoznamo sa vašim umetničkim radovima i projektom koji ste pripremili specijalno za ovu priliku“, rekao je predsednik opštine Čukarica istakavši da duguje zahvalnost Galeriji73 i direktorki Mireli Pudar koji gaje kulturnu saradnju između naše opštine i Pule, te da veruje da će ona biti razvijena i na drugim poljima.

Zahvalivši se na srdačnom prijemu, direktor SKUC-a i član Gradskog veća Pule Milan Rašula je podsetio da je i ova izložba rezultat uspešne saradnje dve kulturne institucije, a da je po prvi put beogradska publika u prilici da vidi dela dveju umetnica.

Direktorka Galerije 73 Mirela Pudar je istakla da je Protokol o saradnji Srpskog kulturnog centra u Istri i Galerije73 potpisan pre tri godine i da je zadovoljstvo sarađivati sa umetnicima iz Istre, gde je nedavno Galerija učestvovala na tradicionalnom Festivalu srpske kulture.

Tagovi:

Pročitajte još: