Pretraga
Close this search box.

U SANACIJU ULOŽENO 900 MILIONA DINARA Most na Savi kod Ostružnice potpuno spreman za saobraćaj

Nakon uspešnog završetka izgradnje novog mosta za smer obilaznice Beograda, Bubanj Potok – Dobanovci, stvorili su se uslovi za sanaciju starog mosta koji je bio u funkciji više od 15 godina pod teškim, neprestanim saobraćajem u oba smera.

Nakon uspešnog završetka izgradnje novog mosta za smer obilaznice Beograda, Bubanj Potok – Dobanovci, stvorili su se uslovi za sanaciju starog mosta koji je bio u funkciji više od 15 godina pod teškim, neprestanim saobraćajem u oba smera. Bio je jedini prelaz obilaznicom preko reke Save za više desetina hiljada vozača svakodnevno.

„Gradnja ovog bezmalo dva kilometra dugog mosta tokom 90-ih godina prošlog veka nije bila laka u vreme dok je Srbija bila pod sankcijama. Nakon završetka izgradnje 1999. godine, ne dočekavši da pređe saobraćaj preko njega, most je srušen u NATO agresiji. Most se ponovo uzdigao već 2005. godine, ponosno izrastajući iz sopstvenih ruševina uz pomoć vrednih neimara“, podsetio je na svom Fejsbuk profilu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Alo.rs

Tagovi:

Pročitajte još: