Pretraga
Close this search box.

U ovom delu Čukarice ostaje zelena površina, nema gradnje stambenih objekata

Nema nijednog razloga za brigu da će se na prostoru sportskih terena i zelene površine u Dobrinovićevoj ulici na Banovom brdu graditi neki stambeni objekat. Grad Beograd ne odustaje od toga, uverava glavni gradski urbanista Marko Stojčić, koji je razgovarao s građanima iz okolnih zgrada.
– Nema nijednog razloga za brigu, u smislu da će ovaj prostor između stambenih objekata gde se nalaze dva sportska terena, odnosno dečje igralište, eventualno nekad u budućnosti postati građevinska parcela na kojoj bi nikli objekti. Stav Grada Beograda i Opštine Čukarica jeste da će se završiti plan detaljne regulacije koji predviđa da na ovom prostoru bude javna površina, koja će biti u vlasništvu Grada Beograda – rekao je Stojčić.
Kako je rekao, razlog brige građana jeste pravni postupak koji je u toku, a za koji će se utvrditi da li je zakonit ili nije.
– Potpuno nevezano od ishoda tog pravnog postupka, ukoliko bude potrebe, Grad će reagovati. Ni pod kojim okolnostima ne odustajemo da sada ili u budućnosti ovde bude nešto drugo osim onoga što je sada, a to su zelene površine sa sportskim terenima. Nadamo se da će već sledeće godine Grad moći da odvoji određena sredstva i da uradi potpunu rekonstrukciju ovog prostora gde bismo mogli da dobijemo potpuno nov teren, sa zelenilom, klupama i svim onim što je potrebno – istakao je Stojčić.

Tagovi:

Pročitajte još: