Pretraga
Close this search box.

U Ivana na Čukarici ispaljeno šest metaka: Bio optužen za ubistvo u porti crkve

Ivan Asodi (28)  je ranjen 04.11. oko 17 časova na Čukarici. On je više puta pogođen u grudi i stomak, na licu mesta je pronađeno šest čaura od metaka.

Asodi je odmah prevezen u Urgentni centar, primljen je na reanimaciju, pa prebačen u operacionu salu, a njegovo stanje je sada stabilno.

Policija istražuje slučaj, a u toku je prikupljanje snimaka sa nadzornih kamera, koje su potencijalno snimile pucnjavu.

Asodi je od ranije poznat policiji i to zbog toga što je bio optužen za teško ubistvo Saše Joksića u saizvršilaštvu u porti crkve u Vraniću 2015. godine.

Marko Petković i Ivan Asodi; Foto: Facebook

Izgubio život zbog sitnice

Asodi se, zajedno sa Markom Petkovićem sumnjičio da je Joksića ubio u porti crkve i ranio njegovog prijatelja Dragana Jovanovića, a potom pobegao automobilom.

Očevici su tada rekli da su mladići izvadili noževe i pre nego što je počeo fizički sukob.

Motiv ubistva Saše Joksića nije mogao da bude banalniji, a time i strašniji. Naime, njegova kuća se nalazi u blizini crkve, a sukob je počeo tako što je navodno izašao na ulicu i doviknuo Petkoviću i Asodiju da ne uriniraju u porti crkve. On ih je primetio kada je sa prijateljima išao u kafić.

Tada osumnjičeni, a potom i optuženi za ubistvo su navodno cele noći pili u šatoru u blizini crkve i ta primedba ih je isprovocirala. Tako je došlo do tuče čiji je epilog bila Joksićeva smrt.

Asodi nije držao nož

Sašin otac Milan Joksić rekao je 2020. godine, kada je optužnica povučena, da ga čudi odluka tužilaštva do koje je došlo jer su svedoci rekli da je Asodi kod sebe tada imao nož.

– Možda je krivično delo moglo da se prekvalifikuje jer je on ipak na neki način bio učesnik sukoba, iako nije koristio nož. Devojka koja je bila u njegovom automobilu, na suvozačevom mestu, ispričala je na sudu da joj je Asodi rekao „digni noge“, ispod patosnice izvukao nož i sa njim otrčao. Veštaci su naveli da je prilikom ubistva mog sina korišćen samo jedan nož. Njega je držao Petković, koji je i priznao da je njime ubadao Sašu, ali je tvrdio da se branio – rekao je ranije Joksićev otac.

Joksić je rekao i da mu je čudno što u sudskom procesu za pomoć u bekstvu nije optužen Petkovićev drug, koji ga je posle ubistva Saše odvezao automobilom i praktično sklonio.

– Sa Petkovićem je tad bio Asodi, ta devojka i još dva momka i svi su pobegli, a mog sina su ostavili da iskrvari. Sada se samo nadam da će ubicu osuditi na koliko treba. Ostali smo bez sina, a supruga Jelena nije dočekala kraj suđenja. Umrla je sredinom maja u 64. godini od bola i tuge. Srce ju je na kraju izdalo. Nije mogla da prihvati da je Saša ubijen i da ga više nema. Stalno je plakala za njim i govorila da ide kod svog deteta – dodao je.

Marko Petković je za ubistvo Saše Joksića osuđen 17. jula 2020. godine na 17 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: