Pretraga
Close this search box.

Trka za Ligu šampiona: Čukarički slomio Pazar

Čukarički nastavlja trku za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Beograđani su u 35.kolu šampionata sa 4:0 (1:0) pobedili Novi Pazar.

Četa Dušana Kerkeza imala je lagan zadatak na Banovom brdu.

Bravu nesigurnih gostiju otključala je već u 12. minutu. Aganspahić je iznudio jedanaesterac, ujedno i crveni karton prvotimca gostiju Joksimovića, a siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten Docić. Belo-crni su trijumf osigurali autogolom Rubežića u 50. i pogocima Aganspahića u 75. i Stojanovića u 81. minutu.

Čukarički je gol postigao već u drugom minutu, ali je on opravdao poništen zbog ofsajda. Ivanović je proigrao Lučića, koji je dodao loptu do Agansahića, a centarfor je lako pogodio mrežu. Ipak, u toj akciji Lučić je bio u ofsajdu. Ipak, u osmom minutu Joksimović je gotovo na gol-liniji oborio Aganshaphića, a sudija Srećeković je posle poziva iz VAR sobe svirao jedanaesterac, ujedno pokazao crveni karton prvotimcu Novog Pazara. Siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten Docić, golman Slavković nije imao šanse, iako je pogodio stranu – 1:0.

Brojačanu prednost Čukarički je iskoristio da stvori nekoliko izglednih prilika, ali su Pazarci odolevali u prvom poluvremenu. Najpre je Lučić imao odličnu priliku u 20. minutu, prevario je i golmana Pazaraca, ali je gol sprečio Kurdić. Četiri minuta kasnije odlična akcija Lučića i Tomovića, ovaj drugi je proigrao Aganspahića, koji je loše reagovao sa šest metara, nije najbolje zahvatio loptu.

Mogao je bolje i Sisoko u 28. minutu, ali je bivši mladi reprezentativac Malija sa 20 metara šutirao neprecizno. Čekali su gosti šansu iz kontranapada, a imali su sasvim solidnu u 31. minutu, Gavrić je prošao Sisoka, ali je sa 25 metara šutirao neprecizno. Imao je idealnu priliku pet minuta kasnije Ivanović, „zalomio“ je čuvara i šutirao, ali je nekadašnji prvotimac Čukaričkog Rubežić intervenisao na gol-liniji.

U završnici prvog poluvremena, najpre je Rogan tukao glavom, ali pravo u golmana Slavkovića, a u prvom minutu nadoknade Aganspahić je šutirao iz okreta, sa deset metara, goste je spasila stativa. Ipak, brzo je Čukarički u nastavku duplirao prednost. Docić je majstorski pronašao rupu u odbrani gostiju, dodao je do Rogana, ovaj je iz prve centrirao, a Rubežić je loše zahvatio loptu i savladao svog golmana Slavkovića – 2:0.

Nedugo posle tog gola, Kerkez je načinio trostruku izmenu, u želji da neke igrače sačuva za sredu, kad će Čukarički u polufinalu Kupa srbije igrati protiv Vojvodine u Novom Sadu. Iz igre je izveo Ivanovića, Pankova i Docića, a na teren poslao Adžića, Serafimovića i Stojanovića.

Imali su gosti priliku u 65. minutu posle kornera, ali je Kurdić glavom šutirao pravo u sigurnog Popovića. U 70. minutu Čukarički je postigao gol, Tošić je ostao sam na levoj strani, idelano je centrirao, a Aganspahić je stigao do lopte pre odbrane Pazaraca i ubacio je u mrežu – 3:0. Posle petominutne VAR provere sudije su priznale pogodak, s obzirom na to da napadač domaćih nije bio u ofsajd poziciji.

Kako je vreme odmicalo, Čukarički je bio sve opasniji, a u 81. minutu postigao je i četvrto pogodak, Lučić je šutirao sa ivice šesnaesterca, na loptu je natrčao Stojanović, koji je lako pogodio protivničku mrežu – 4:0.

Tagovi:

Pročitajte još: