Pretraga
Close this search box.

Trener FMP-a sa Čukarice: “Očekivali smo bolji otpor, kao protiv Zvezde“

Posle čačanskog Borca (101:56), i FMP se veoma loše proveo protiv Partizana, i to na svom terenu u Železniku.

Crno-beli su taj meč sinoć dobili sa 105:61, a tokom pisanja ovog teksta, nekih 14 sati po završetku pomenutog meča, još uvek nije bilo izveštaja sa utakmice na zvaničnom sajtu kluba iz Železnika.

U prethodnih par sezona, FMP je pružao snažan otpor crno-belima, pa je juče bilo neobično gledati potpuno neravnopravan odnos snaga na terenu.

Trener Nenad Stefanović je u prošloj sezoni uspevao da nađe način da crno-belima napravi poteškoće, ali je juče i on bio potpuno nemoćan da trgne svoj tim u kom je prepoznao strah.

“Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, pokazali su razliku u klasi, što nije neočekivano, jer oni su bolji od nas i od 80% timova u takmičenju. Ne razumem strah mojih igrača, nije da nismo dolazili u situacije, ali ta količina straha, 5/14 slobodna bacanja drugo poluvreme, nismo očekivali ne znam ni ja šta, ali bolji otpor kao protiv Zvezde smo očekivali. To je to, okrećemo se daljem radu. Okrećemo se utakmicama gde imamo veće šanse“, izjavio je Stefanović.

Posle ovog poraza i ukupnog učinka 3-7 u prvih deset kola, postavlja se pitanje šta se dešava sa FMP-om ove sezone.

“Nema nikakvih izgovora, tim koji imamo je najbolji. Pokazali smo da možemo da igramo dobro, fali nam kontinuitet, ali kažem, ovo je najbolji tim koji imamo. 

Nikome ne prija što su ovakvi rezultati, tu smo na pobedu od plej-ofa, od srpskih timova. Mi smo mislili da će nam pobeda nad Igokeom dati snagu, nije, ali treba nam neka veća pobeda da se vratimo. Pomenuo sam da smo tu do plej-ofa, nije pošteno razmišljati o tome, treba razmišljati prvo o toj borbi za opstanak.

Znate kako, za sve njih mogu da dam opravdanje. Ne volim da kritikujem igrače javno. Ne bih karakterisao da su stranci jedno, a domaći igrači drugo. Mi smo jedan tim“, zaključio je on.

Tagovi:

Pročitajte još: