Pretraga
Close this search box.

TALENTOVANI DEFANZIVAC BLISTA NAKON PRVENCA ZA ČUKARIČKI

Čukarički je pobedom zatvorio kalendarsku 2022. godinu. Brđani su na svom terenu slavili protiv ekipe Mladost GAT (2:0), tim trijumfom ostali su na četvrtom mestu pred odlučujuće, prolećne bitke u finišu Superlige Srbije. Tu utakmicu dugo će pamtiti desni bek belo-crnih Viktor Rogan, koji je postigao prvi pogodak na utakmici. Bio je to njegov prvenac u seniorskoj konkurenciji.

Bio sam blizu prvog gola prošle sezone, na gostovanju Radničkom u Kragujevcu, ali sam tada pogodio stativu. Sada sam uspeo da savladam protivničkog golmana. Osećaj je neopisiv, posebno zbog činjenice da je meč bio od velikog značaja za Čukarički. Jeste da se pobeda protiv ekipe Mladost GAT podrazumevala, ali verujte da nije bilo lako doći do nje – kazao je Rogan, koji je potom pohvalio rivala:

– Novosađani su se podigli, igrali su mnogo bolje u prethodnom periodu, nego što je to bio slučaj na početku sezone. Imali smo i sreće pre vodećeg gola, propustili su dve zaista dobre prilike. Snažan su kolektiv, a imaju i dobre individualce. Morao sam da odradim i dosta defanzivnih zadataka, a drago mi je da sam imao priliku da učestvujem i u završnici našeg napada, da postignem gol, imao sam i još jednu priliku.

Bilo je dobrih momenata tokom ove polusezone, ali jednostavno ova ekipa može mnogo bolje. Činjenica je da se tim dosta promenio, došlo je dosta novih igrača, novi stručni štab, trebalo je vremena da se sve to uklopi. Sad nas čeka pauza, pa još jedne pripreme u Turskoj, siguran sam da će Čukarički na proleće biti onaj pravi. Jednostavno, moramo da igramo bolje i za tako nešto imamo kvalitet. TSC ima prednost, iza nas je nekoliko timova vrlo blizu, svakako će biti zanimljivo. Opet, nije nam tim iz Bačke Topole suviše odmakao, borićemo se do kraja i verujem da ćemo završiti kao trećeplasirani – kazao je Rogan.

Rogan je trenutno sa mladom reprezentacijom Srbije na pripremama, a Orlići će pod komandom selektora Gorana Stevanovića odigrati i dva prijateljska susreta na Kipru, sa selekcijom domaćina (20. novembar) i Severne Makedonije (22. novembar).

– Odlične provere za nas u ovom trenutku, da vidimo gde smo. Kvalifikacije nam počinju tek u septembru naredne godine. Do tada imamo ove dve prijateljske utakmice, a sačekaćemo i decembarski žreb grupa za plasman na kontinentalni šampionat. Naravno, naše ambicije su da se plasiramo na Evropsko prvenstvo – istakao je Rogan.

Izvor: Hotsport.rs

Tagovi:

Pročitajte još: