Pretraga
Close this search box.

SVI STALI UZ UČITELJICU NA ČUKARICI: Udaljena zbog prijave nasilja

Direktorka OŠ „Braća Jerković“ u Železniku oglasila se za Telegraf nakon vesti o suspenziji učiteljice nakon što je jednog od učenika, navodno, povukla za kapu. Kako bi se solidarisali sa koleginicom, zaposleni ove škole, danas su, jednodnevno obustavili rad.

„Zaposleni OŠ ‘Braća Jerković’ jednodnevno su obustavili rad kako bi izrazili punu podršku koleginici, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak. Škola podseća je da bila u zakonskoj obavezi da primeni ovu meru nakon što je roditelj prijavio da je učiteljica izvršila nasilje nad njihovim detetom“, istakla je direktorka.

Kako navodi, nakon prijave odmah je obavešten Tim za nasilje kome su prisustvovali članovi Tima iz škole i predstavnik Saveta roditelja.

Odmah po saznanju Škola je bila u obavezi da pokrene disciplinski postupak za utvrđivanje odgovornosti zaposlene i donese rešenje o privremenom udaljenju sa rada do okončanja postupka, što je i učinjeno“.

Uprava škole ističe da ima razumevanja za solidarnost kolega, ali i da se pre svega mora voditi računa o interesu dece, te će zato nastavnici i pripremiti plan nadoknade časova za četvrtak, 2. 11. 2023. godine, o čemu će učenici i roditelji biti blagovremeno obavešteni.

O ovom slučaju za Telegraf se oglasilo i Ministarstvo prosvete iz kojeg su nam rekli da će uputiti u školu prosvetnu inspekciju koja će utvrditi zakonitost postupanja organa uprave.

Podsetimo, u Osnovnoj školi „Braća Jerković“ u Železniku danas nije bilo nastave.

Na društvenim mrežama pojavila se vest da se profesori solidarišu s koleginicom, učiteljicom, koja je navodno suspendovana jer je dete povukla za kapu.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: