Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Svečanost povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi na Čukarici

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi – 14. juna, u svečanoj sali opštine Čukarica, održan je prijem za višestruke dobrovoljne davaoce i učenike koji su osvojili prva mesta na likovnom i literarnom konkursu pod nazivom „Krv život znači“. Tradicionalnu dodelu priznanja i plaketa, organizuje Crveni krst Čukarice, uz podršku opštine Čukarica, a ove godine priznanja su dodeljena i institucijama koje su dale veliku podršku davalaštvu.

Zahvalnice davaocima za 35, 50 i 100 davanja krvi i đacima čukaričkih škola uručili su predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić.

Upućujući čestitke povodom Svetskog dana, dobrovoljnim davocima predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je izrazio zadovoljstvo da je u prilici da poželi dobrodošlicu sugrađanima velikog srca koji su svoju empatiju i solidarnost pokazali dajući najdragoceniju tečnost po 35, 50 pa i 100 puta.

„Bez ikakve želje da svoju humanost ističete, kad god treba i kada ste u prilici, učestvujete u akcijama davalaštva. Vašu spremnost da pomažete u najvažnijim trenucima, cenimo i ponosimo se i kao opština i kao sugrađani i zato svake godine, povodom vašeg Svetskog dana želimo da vam svoju zahvalnost iskažemo. Verujemo da ćemo na ovaj način podstaći i druge da se pridruže i postanu davaoci, svesni da su dajući krv, pomogli nekom u presudnom trenutku“, rekao je ovom prilikom predsednik GO Čukarica i uputio čestitke i osnovcima koji su učestvovali na konkursu “Krv život znači“ i svojim radovima pokazali da su od malih nogu naučili šta je solidarnost i humanost.

Sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić je istakao da se ove godine plakete dodeljuju Udruženju „Makiške terase“ i Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu za doprinos davalaštvu i organizaciji akcija dobrovoljnog davalaštva. On je podsetio da je nedavnom akcijom koja je okupila veliki broj davalaca, u naselju Makiške terase, Udruženje građana ovog naselja, na najbolji mogući način nastavilo tradiciju dobrovoljnih akcija koju je pokrenuo njihov sugrađanin Nebojša Radovanović, pre čitavu deceniju.

Ove godine , priznanje za 100 davanja krvi i učešća u akcijama dobrovoljnog davalaštva uručeno je Slobodanu Zariću. Priznanja su dobili i Dragan Miletić, Mladen Vidović, i Vladimir Lazić koji su krv dali, pedeset i više puta, kao i Đorđe Jeremić i Dušan Gligorijević ,koji su učestvovali u 35 akcija dobrovoljnog davalaštva. Priznanja su dodeljena i davaocima za 10 i 20 dobrovoljnih davanja krvi.

Na literarnom konkursu među osnovcima nagrađeni su Magdalena Arsić i Isidora Đekić iz škole „Vuk Karadžić“ za osvojeno prvo mesto, dok su drugu nagradu dobile Anđela Pavlović, Lena Andonoski, Anastasija Đokić iz škole „Braća Jerković“, a treće mesto pripalo je Eleni Ilić iz OŠ „Branko Radičević“.

Među starijim osnovcima, prvo mesto u kategoriji literarni radovi pripalo je Mili Beatović iz škole „Braća Jerković“. Drugo mesto je pripalo takođe učeniku ove škole Đorđu Zoriću, do je treće mesto osvojio Gojko Ajduković iz škole „Miloš Crnjanski.

Za likovne radove, među mlađim osnovcima, prvo mesto na opštinskom , ali i na gradskom takmičenju osvojio je JovanJanković iz škole „Dositej Obradović“, drugo mesto je pripalo Nikoli Krstiću iz škole „Đorđe Krstić“, dok su treće mesto osvojile Jelisaveta Đorđević i Nevena Krstić , učenice škola „Đorđe Krstić“ i „Karađorđe“.

U kategoriji likovni radovi od petog do osmog razreda najviše uspeha i prvo mesto je osvojila Sonja Jović, učenica OŠ „Josif Pančić“, dok je drugo mesto pripalo Dijani Skelec iz škole Dositej Obradović i Nedi Mandić iz OŠ „Braća Jerković“. Treća nagrada dodeljena je Teodori Andrejević iz škole „Branko Radičević“ i Sari Nikolić iz škole „Ujedinjene nacije“.

Tagovi:

Pročitajte još: