Pretraga
Close this search box.

STRAŠNO STA SE DEŠAVA U REPIŠKOJ ULICI NA ČUKARICI: STANARI OVE ULICE BESNI

STANARI Repiške ulice u čukaričkom naselju Žarkovo godinama nemaju dovoljno mesta za parking, a sada dodatni problem predstavlja što javnu površinu za ostavljanje automobila ispred ulaza reda zgrada sa osam spratova uzurpiraju vlasnici lokala u paralelnoj Trgovačkoj ulici!

Oni su tokom leta nekoliko puta postavljali žardinjere kako bi ogradili prostor za sebe, ali su se stanari bunili i sklanjali saksije. Predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić kaže za „Novosti“ da nije upoznat sa konkretnim slučajem, ali da će inspekcija posle prijave obavezno izači na teren.

Na parkiranim automobilima u Repiškoj ulici juče ujutru građane je dočekala poruka da četvorotočkaše sklone ispred ulaza 7 i 7a zbog „određenih radova“. Stanari Repiške smatraju da je ova informacija bez potpisa podeljena u skladu sa planom da se na tri sporedna ulaza u TC postave stubići.

– Neverovatno je da vlasnici ili zakupci lokala u Trgovačkoj, koji imaju parking sa prednje strane, hoće da ograde, odnosno „rezervišu“ prostor i iza lokala, koji komšije nikad nisu zagrađivale i odvajale za sebe – kaže naša sagovornica. – Pošto je ovo javni parking, svi imaju pravo da ga koriste, ali niko da ga zagrađuje. Problem je posebno eskalirao tokom leta, kada su postavljane žardinjere. Ta „igra“ je prekinuta, ali usledila je druga.

Kako je za naš list istakao Kolarić, niko ne sme da uzurpira javnu površinu.

– Stanari čim ugledaju neke barijere mogu poslati dopis, pa će komunalna služba izaći. Problem u ovoj ulici postoji već dve decenije, fale parking-mesta, ali zagrađivanje i bilo kakvo izdvajanje nije dozvoljeno – navodi predsednik Opštine.

Inače, zbog postavljanja lanaca, žardinjera ili stubića, opštinske komunalne inspekcije često dobijaju prijave od građana.

– Ako su postavljeni na javnoj površini, inspektor piše zapisnik i donosi rešenje o sklanjanju – glasi propis. – Ukoliko su na parceli u vlasništvu zgrade, skupština stanara sa upravnikom može da donese odluku o postavljanju, ali pod uslovom da stanari mogu da ga koriste.

Tagovi:

Pročitajte još: