Pretraga
Close this search box.

Stojanović: „Želim sa Čukaričkim da igram grupnu fazu evropskog takmičenja“

Fudbaleri Čukaričkog nalaze se odmah iza Crvene zvezde po broju osvijenih bodova u Superligi na domaćem terenu, ali da bi stigli do te treće pozicije na tabeli potrebni su i oni u gostima!

Prva prilika da se stanje popravi jeste sreda od 18.00 časova, kada Brđani igraju protiv Mladosti u Lučanima. Čuka je poslednji put tamo slavila u novembru 2018. godine (4:2), a zanimljivo je da je i tada u timu bio Luka Stojanović – vezista koji se nedavno vratio na Banovo brdo iz inostranstva.

Pored Luke, tu su još kapiten Marko Docić, Miladin Stevanović, Samuel Ovusu i Nemanja Belić, koji su takođe bili u sastavu te 2018.

– Svi se u Čukaričkom rado sećamo te utakmice. Bila je to jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica u Super ligi te sezone. Vodili smo sa 2:0, pa je Mladost preokrenula na 3:2, ali smo imali snage da još jednom uzvratimo udarac. Dobro se sećam svih detalja tog susreta, dva gola je postigao Mudrinski, jedan Ovusu, poslednji je bio moj za konačan trijumf. Tada nam je taj meč bio jedan od ključnih na evropskom putu.

Ni duel u sredu koji će biti igran na stadionu Mladosti u Lučanima neće imati ništa manji rezultatski značaj. Čukarički je u borbi za Evropu, Lučanci su na mestu koje žele da izbegnu, pa će im svaki bod biti vrlo bitan do kraja sezone.

Zaista smatram da Mladost ima izuzetno kvalitetan tim, znatno vredniji od trenutnog plasmana na tabeli. Siguran sam u to da nas očekuje pre svega tvrda utakmica, verovatno ne sa toliko mnogo golova. Ne bih imao ništa protiv da na primer bude 1:0 za nas. U svakom slučaju, Mladost je ekipa za respekt, a znamo koliko bi nama igračima, čitavom stručnom štabu i upravi kluba značio trijumf u Lučanima. Idemo na pobedu, uz sve uvažavanje rivala i činjenicu da uopšte neće biti lako. Naprotiv, smatram da nam je ovo do plej-ofa uz možda duele protiv Vojvodine i Partizana, najzahtevnija utakmica – upozorio je Stojanović.

Vremenski uslovi i stanje terena neće biti na strani fudbalera Mladosti i Čukaričkog. Stojanović smatra da će to biti problem više za njegov tim.

– Ekipa smo koja igra od golmana sa loptom, na taj način želimo da vršimo pritisak. Zbog stanja terena, koji neće biti u najboljem stanju, sigurno je da ćemo morati da se prilagođavamo. Verovatno će domaćima u tom smislu biti lakše, ipak su tu već trenirali i igrali. Bilo kako bilo, uvek zanimljive utakmice sa Lučancima. Iskusna su ekipa, sa odličnim trenerom, koji zna i gaji određeni sistem igre već duže vreme. I što je najvažnije, novajlije brzo upoznaje sa tim sistemom. Mladost je pre svega kod kuće vrlo nezgodna. Na nama je da budemo smireni, strpljivi i da iskoristimo svaku šansu koju nam se bude ukazala. A verujem da ih neće biti mnogo, zbog svih razloga koje sam naveo.

Tagovi:

Pročitajte još: