Pretraga
Close this search box.

„STIGLI SMO ZA ČETIRI MINUTA, ALI BILO JE PREKASNO ZA DEČJI ŽIVOT“ Vatrogasac otkrio detalje o jezivom požaru na Čukarici

Velika tragedija potresla je juče glavni grad. U požaru koji je juče ujutru buknuo u Železniku, u ulici Stevana Filipovića broj 1b, poginulo je trogodišnje dete.

Kako saznajemo, vatra je zahvatila baraku, a u gašenju je učestvovalo pet vatrogasnih ekipa sa 16 vatrogasaca.

Reporter Kurir TV Nikola Vujović ovim povodom razgovarao je s Bojanom Jagodićem, zamenikom komandanta Vatrogasno spasilačke brigade Beograd.

– Pre nego što krenemo na temu požara u Železniku, moram da napomenem da su naši beogradski vatrogasci jutros imali još jednu intervenciju kada su dobili dojavu da se na Dedinju, pojavio dim nad jednom kućom – rekao je Vujović i upitao sagovornika šta se tačno desilo.

– Pa, jutros smo dobili dojavu da u ulici Neznanog junaka, broj 10, gori kuća. Kada smo stigli na lice mesta, uvideli smo da je vlasnik kuće palio lišće i travu na nekih dva kvadrata, tako da smo to ugasili i nema opasnosti – rekao je Jagodić i vratio se na tragični događaj od prethodnog dana.

– Mi smo juče u 8:04 dobili dojavu da je u ulici u Železniku došlo do požara u jednoj kući. Kada smo stigli na lice mesta u 8:08, zatekli smo požar koji je bio u razbuktaloj fazi, koji se širio na druge objekte. Mi smo požar brzo lokalizovali. Nažalost, dete koje se nalazilo u samom objektu je nastradalo.

Novinara Kurir TV zanimalo je šta građani mogu sami da urade kako bi se ovakve tragedije sprečile.

– Mi stalno što pričamo i apelujemo, jedan od glavnih uzročnika požara je ljudski faktor. Ide ovaj period hladnijeg vremena, imaće povećan broj požara, tako da mi apelujemo na sve naše sugrađane da povedu računa o svojim električnim uređajima, da očiste dimne kanale od čađi, da vode računa gde prosipaju pepeo iz svojih ložišta. Mislim, to su sve neke male stvari koje oni mogu da urade, a da spreče ovakve tragedije kao što se dogodila juče.

Tagovi:

Pročitajte još: