Pretraga
Close this search box.

STANOVNICI OVOG NASELJA NA ČUKARICI KONAČNO DOBIJAJU SAOBRAĆAJNICU

Rešenje za problem meštana u Ostružnici, zbog kojeg stanovici ovog naselja svakodnevno prave jedan od najtežih saobraćajnih prestupa pretrčavajući ulicu – konačno je na vidiku.

Neki od zahteva meštana bili su sprovođenje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica u ulici Rada Brankovića i Dositeja Obradovića, a Nikola Todorović, meštanin ovog naselja sa kojem smo u kontaktu, javio nam se sa lepim vestima.

Nadležni imaju plan za izgradnju.

Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, planirano je pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica Rada Brankovića i Dositeja Obradovića. Po završetku izrade tehničke dokumentacije i rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na trasi saobraćajnica, planiraće se sredstva za izgradnju – kažu iz Direkcije.

Nikola je, kako kaže, zadovoljan kojom brzinom se ovaj problem rešava i odgovorima koji stižu.

– Hteo bih da pohvalim Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture i zaposlene iz Sekretarijata Ministarstva što su nam sada pomogli u Republičkom geodestskom zavodu da završe predmet u svrhu izgradnje saobraćajnice i Direkciju za građevinsko zemljište – kaže on.

Takodje , Dobili smo odgovor da je inicijalni akt za pokretanje javne nabavke odobren i da je u toku potpisivanja . Pri zavrserku izrade Tehničke dokumentacije planira ce se sredstva za izgradnju.

U toku je procedura potpisivanja za pokretanje javne nabavke za izradu Tehničke dokumentacije za izgradnju ulice rada Brankovica i Dositeja Obradovica u naselju Ostruznica.

Nadzire se kraj DUGOGODISNJEg problema mestana Ostruznice koji su svakodnevno prelazili kolima Obrenovacki put da bi dosli do svojih kuca.

Rizikovali su svoje živote . Zeleo BiH da se zahvalim Direkciji za Gradjevinsko zemljiste za pokretanje Javne nabavke koje ce uskoro biti i Ministarstvu Gradjevinarstva Saobracaja i infrastrukture koji su pokrenuli procuduru za izgradnju ulice u Ostruznici.

 

Tagovi:

Pročitajte još: