Pretraga
Close this search box.

SRPSKI MANČESTER DOMAĆIN BRĐANIMA U EVROPI: Delegacije Čukaričkog, FSS-a i UEFA posetile stadion Dubočice

Delegacije fudbalskog kluba ČukaričkiFudbalskog saveza Srbije i UEFA posetile su prethodne nedelje stadion „Dubočice“ i grad Leskovac. Oni su se na licu mesta još jednom uverili u sve kapacitete novoizgrađenog modernog fudbalskog zdanja, koje će biti domaćin Čukaričkom u evropskim mečevima, najpre u plej-ofu za Ligu Evrope protiv grčkog Olimpijakosa ili belgijskog Genka, potom i u grupnoj fazi ovog takmičenja ili Lige konferencije.

Prelep stadion u „srpskom Mančesteru“, kapaciteta 8.136 mesta, prošao je još jednu inspekciju visokih zvaničnika UEFA, koje je predvodio Slovenac Aleks Štolfa. Delegacija evropske fudbalske konfederacije, zajedno sa ljubaznim domaćinima koje je predvodio Aleksandar Pejčić, detaljno se upoznala sa svim delovima stadiona “Dubočice”, ujedno je i domaćinima sugerisala šta bi trebalo popraviti do prvih evropskih mečeva Čukaričkog.

Na novom stadionu u Leskovcu biće odigrana i test utakmica za upotrebu VAR tehnologije u ponedeljak 14. avgusta, dok bi pet dana kasnije na istom mestu Dubočica trebalo da ima premijeru u Prvoj ligi Srbije, utakmicom trećeg kola protiv RFK Novog Sada.

Želeo bih najpre da se zahvalim ljubaznim domaćinima iz grada Leskovca i ljudima na stadionu „Dubočice“, koji su nam omogućili da se u njihovom gradu osećamo kao kod svoje kuće. Siguran sam da će takav ambijent biti i kad Čukarički bude bio domaćin u evropskim utaikmicama, i da ćemo ljudima u ovom gradu, ali i čitavom okrugu pružiti priliku da uživaju u vrhunskim fudbalskim predstavama. Hvala i ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije, Nebojši Ivkoviću, Nemanji Nikoliću i Ljubisavju Sekuliću. Naravno, posebnu zahvalnost dugujemo ljudima iz UEFA, koji su nam pomogli u pripremi organizacije predstojećih događaja. Ove utakmice će za naš klub biti istorijske, ali verujemo i za grad Leskovac, koji će ubuduće, siguran sam, biti i domaćin nacionalnim selekcijama Srbije. Do prvog meča u Evropi i duela plej-ofa za Ligu Evrope nema mnogo vremena, zbog toga ćemo se truditi da sa ljudima iz grada domaćina dovedemo sve detalje do perfekcije – kazao je generalni sekretar Čukaričkog Aleksandar Perin.

Čukarički će prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope odigrati 24. avgusta u gostima, dok će revanš biti na programu sedam dana kasnije, protiv grčkog Olimpijakosa ili belgijskog Genka.

Kurir sport

Tagovi:

Pročitajte još: