Pretraga
Close this search box.

Sportski rekviziti za čukaričke osnovne i srednje škole

Sa željom da učenicima i profesorima omogući kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja, Gradska opština Čukarica i ove godine obezbedila je nove sportske rekvizite. Sportske rekvizite koje čine fudbalske, košarkaške, rukometne i odbojkaške lopte, mreže, reketi i loptice za stoni tenis, pumpa i torba za lopte, dobilo je osamnaest osnovnih i tri srednje škole.

Direktorima i nastavnicima fizičkog vaspitanja sportske rekvizite uručili su predsednica Skupštine GO Čukarica Lidija Jovanović i član Opštinskog veća Slaviša Šotra.

Pozdravljajući prisutne Slaviša Šotra je istakao da ovim gestom opština želi da pomogne školama da obnove rekvizite neophodne za održavanje kvalitetne nastave fizičkog vaspitanja.

„Zamenom starih rekvizita i opreme novim, želimo da motivišemo učenike da sport bude deo njihovih svakodnevnih aktivnosti, jer je to na prvom mestu preduslov zdravog života. Isto tako želimo da stvorimo uslove da profesori imaju kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja i da podstaknemo da se što više dece bavi sportom. Ovoga puta za škole smo obezbedili pakete lopti za sve sportove, jer znamo da su nam timski sportovi i učešće dece u njima i najizraženiji, te da su ovi rekviziti i vama najpotrebniji“, rekao je Slviša Šotra dodajući da je opština iz svog budžeta izdvojila milion dinara za ovu namenu.

Tokom naredne nedelje, Gradska opština Čukarica će uručiti sportske vaučere učenicima koji su osvojili medalje na republičkim sportskim takmičenjima.

Tagovi:

Pročitajte još: