Sonji Ražnatović uručena nagrada „Miroslav Dereta“ za 2022. godinu na Čukarici

Književna nagrada „Miroslav Dereta“ za najbolji neobjavljeni rukopis u 2022. godini dodeljena je u petak, 2. decembra u Galeriji `73 književnici Sonji Ražnatović, za roman „Morbus Mundi“.

Ovu prestižnu nagradu Gradska opština Čukarica i Izdavačka kuća Dereta dodeljuju već sedamnaesti put zaredom. Ovogodišnjem laureatu nagradu je uručio predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, koji je čestitao Sonji Ražnatović i poželeo joj uspeh kod čitalačke publike.

“Dodelom nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis predstavljamo čitalačkoj publici kvalitetne pisce i romane. U ovoj misiji opština Čukarica i Izdavačka kuća Dereta su već više od jedne decenije i drago nam je da smo pomogli da izuzetni rukopisi ugledaju svetlost dana”, rekao je predsednik opštine istakavši da dodelom Deretine nagrade počinju tradicionalni Decembarski dani Čukarice sa nizom kulturnih i umetničkih sadržaja, koji se održavaju na više lokacija na našoj opštini.

Prisutne je pozdravila i direktorka Galerije `73 Mirela Pudar i Zoran Bognar, urednik u izdavačkoj kući „Dereta“, koji je uručio Plaketu dobitnici nagrade i zahvalio se predsedniku i opštini Čukarica na podršci.

Dobitnca nagrade Sonja Ražnatović istakla je da joj je velika čast i podsticaj nagrada koju je za svoje delo dobla.

Predsednik žirija Zoran Bognar i član Petar Arbutina govorili su o delu dobitnice koje je ovenčano nagradom i podsetili da je i ove godine na konkurs stigao veliki broj kvalitetnih rukopisa, među kojima se roman Sonje Ražnatović naročito izdvojio.

Tagovi:

Pročitajte još: