Pretraga
Close this search box.

Smotra „Policija uz mališane“ na Čukarici

Policijska stanica Čukarica, u sradnji sa Gradskom opštinom Čukarica, organizovala je danas smotru organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na Adi Ciganliji. Smotra pod nazivom „Policija uz mališane“, kojoj je prisustvovalo oko 450 čukaričkih predškolaca, organizovana je u cilju promovisanja delatnosti „Rad policije u zajednici“, kroz predstavljanje tehničkih sredstava Ministarstva unutrašnjih poslova, realizacije edukativnih aktivnosti, ostvarivanja neposredne komunikacije i jačanje partnerstva sa lokalnom zajednicom.

Današnjoj smotri prisustvovali su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, član Opštinskog veća Aleksandar Blagojević, komandir Policijske stanice Čukarica Marko Đokić, kao i oficiri Obrad Vujičić i Milica Radović.

Mališani su imali priliku da upoznaju policajce iz različitih službi, razgledaju policijska vozila interventne brigade i motore saobraćajne policije, upoznaju se sa policijskim psima i konjima iz Konjičke jedinice MUP-a, a svako od njih je dobio i bedž sa grbom MUP-a.

Da smotra protekne u najboljem redu, prilagođena uzrastu mališana, pobrinuli su se brojni pripadnici Policijske stanice Čukarica, Uprave policije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade, Vatrogasno-spasilačke jedinice i Saobraćajne policije.

Cilj ovih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije je ostvarivanje neposredne komunikacije sa građanima, informisanje građana o načinu rada policije i drugim pitanjima iz delokruga rada Ministarstva, povećanje dostupnosti policije i promovisanje „Rada policije u zajednici“.

Tagovi:

Pročitajte još: