Pretraga
Close this search box.

Skulpture Vladislave Krstić u Galeriji 73 na Čukarici

Izložba skulptura „Ona“, autorke Vladislave Krstić, otvorena je u četvrtak 2. novembra u Galeriji `73. Izložbu je otvorio istoričar umetnosti, prof Oliver Tomić, koji je i autor teksta za katalog ove izložbe.

Postavku čine crteži, reljefi i skulpture izvedene u različitim materijalima: bronzi, gipsu, terakoti i žici. „Izložba „ONA“ je svojevrsna oda ženi, ženskom telu i figuri, viđeni okom jedne jake žene.

Autorka svojim radovima, koji su izloženi u zaista impozantnom broju, zapravo otkriva svoju genezu, gde se shvata na koji se način prozirnost crteža i lakoća reljefa preobražavaju u čvrstinu skulpture“, reči su Mirele Pudar, direktorke Galerije `73.

U muzičkom delu učestvovali su džez pijanisti Miloš Krstić i Veljko Vujičić, kao i trombonista Cory Wilcox.

Vladislava Krstić rođena je 1978. godine u Beogradu. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek vajarstvo, diplomirala je 2007. godine u klasi profesora Slavoljuba Caje Radojčića i specijalizirala 2010. godine u klasi profesora Nikole Vukosavljevića.

Do sada je izlagala na sedam samostalnih i učestvovala na preko sto dvadeset grupnih izložbi i umetničkih projekata u zemlji i inostranstvu. Od 2008. godine je član ULUS-a, a od 2009. je u statusu samostalnog umetnika.

 

Izložba će trajati do 14. novembra.

Tagovi:

Pročitajte još: