Pretraga
Close this search box.

„SKINUĆEMO TE NAGOG I TAKAV ĆEŠ ŠETATI PO TERAZIJAMA“ Ovo je bio jedan od slučajeva u koji je bio umešan ubijeni Ranko Radošević juče na Čukarici

Ranko Radošević, poznat pod nadimkom Eskobar, koji je danas ubijen u kafiću u Rušnju, godinama je povezivan sa mnogim imenima iz kriminalnog miljea u Srbiji i Crnoj Gori.

Radošević je u policijskom dokumentu SOCTA – Procena opasnosti od organizovanog kriminala upisan kao član kriminalne organizacije Nikšićanina Radomira – Bobana Baćovića.

Sporni automobil

Takođe, automobil, koji se vodio na Nikšićanina, početkom 2021. godine pronađen je u voznom parku nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za nekoliko monstruoznih ubistava.

Radoševićevo ime se u medijima pominje od 2006. godine kada je sa tadašnjim vođom „bežanijskog klana“ Goranom Mijatovićem hapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu. Mijatović je nakon tog ubijen.

Nakon toga mediji su o Radoševiću pisali u januaru 2014. kada je beogradska policija u akciji „Grom” pretresla i njegovu kuću u Barajevu. Tada je kod Radoševića zatečen

Baćovićev rođak Rajko Baćović Džeger.

Radoševićevo ime se pominjalo na suđenju pljevaljskom narko-bosu Darku Šariću. U sudskom procesu, tokom suočavanja sa svjedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, optuženi Šarić je izjavio da “Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića”.

Takođe, njegovo ime pojavilo se u piramidi zloglasnog škaljarskog klana, i to kao deo nikšićke grupe sa kojom je klan sarađivao.

Slučaj advokat

Kako su tada pisale Novosti, Radošević je bio deo grupe koja je pretila beogradskom advokatu Branimiru Guglu.

– ‘Ubićemo te ako ne vratiš novac!’ ‘Silovaćemo ti sina!’ ‘Skinućemo te nagog i takav ćeš šetati po Terazijama! – preneli su tada oni navode policijske krivične prijave, koja se odnosila na grupu Gorana Mijatovića (35), zvanog Mita, vlasnika FK „Bežanija“. Pored direktora fudbalskog kluba, zbog iznude, Prvom opštinskom sudu u Beogradu tada su privedeni su i njegovi saučesnici – Aleksandar Jevtić (30), zvani Saša, sa Voždovca, i upravo Ranko Radošević (36), pod nadimkom Ranko Crnogorac, rođen u Nikšiću sa prebivalištem u Barajevu.

Hapšenje tročlane grupe, beogradska policija izvela je pod šifrovanim nazivom „Stadion“. Akcija je počela posle prijave advokata da Mijatović, njemu i članovima porodice, preti smrću. Kako se navodilo u Prvom opštinskom tužilaštvu, Gugl je u avgustu 2005. godine od Mijatovića pozajmio 6.000 evra. Po dogovoru, za dvadesetak dana advokat je morao da vrati novac sa kamatom, ukupno – 7.500 evra.

– U predviđenom roku vratio sam 4.500 evra – ispričao je Gugl policiji. – Ali, onda sam i sam uhapšen. U pritvoru sam bio pet meseci i nisam mogao da vratim ostatak duga.

Po izlasku iz Centralnog zatvora gde je bio zbog prevara „teških“ više stotina hiljada evra, sa Guglom su kontaktirali Mijatović i njegovi saučesnici i rekli mu da je dug narastao na 11.000 evra. Beogradski advokat je odmah prijavio pretnje policiji. Već 6. marta, na razgovoru u policijskoj stanici bio je Mijatović. Prema navodima prijave iz SUP, vlasnik FK Bežanija je upozoren da ne preti Guglu i da spor oko novca reše sudskim putem.

– Cinkarošu! – odmah se Mijatović javio Guglu.

Posle razgovora u policiji usledio je novi rok. Advokat je do kraja marta morao da vrati 2.000 američkih dolara, a 15. aprila ostatak od – 11.000 evra!

Za svaki slučaj, Mijatović i Radošević su presreli Gugla nedaleko od njegove advokatske kancelarije u Jevrejskoj ulici. Tada ga je, nekoliko puta, ošamario Mijatović.

U „Stadionu“ je prvi uhapšen Jevtić, kojem su lisice stavljene na ruke kada je u Guglovoj kancelariji preuzeo crvenu kovertu sa 2.000 dolara (sve novčanice obeležene). Mijatović i Radošević uhapšeni su na stadionu OFK Beograda na Karaburmi.

Radošević (54) ubijen je jutros u kafiću na pumpi u Rušnju, dok je pio kafu. Sumnja se da je duže vreme praćen, s obzirom na to da je svakog dana u isto vreme dolazio na to mesto. Ubice su nakon zločina pobegle folksvagenom, koji su zapalili na Petlovom brdu, a više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Tagovi:

Pročitajte još: