Pretraga
Close this search box.

„SIBIRSKI TIGRE, NEBESKE ŠUME SU TVOJE“ Porodica i prijatelji se opraštaju od navijača koji je upucan na Čukarici: „Ovo nikada neću zaboraviti“

– Za nas si neponovljiv, jedini, pravi, nikad prežaljeni, naš Rus – navodi se u čitulji posvećenoj Ivanu Asodiju, navijaču koji je ubijen nakon pucnjave na Čukarici.

Nepoznati napadač izrešetao je 4. novembra Ivana A. sa šest hitaca u predelu stomaka. Ivan je nakon toga prevezen u Urgentni centar i tada je bio na reanimaciji i u teškom stanju. On je 14. novembra podlegao povredama i preminuo u bolnici.

Ivan A. odranije je poznat policiji, a bio je optužen za teško ubistvo Saše Joksića u saizvršilaštvu počinjeno u porti Crkve Svetog Ilije u Vraniću 2. avgusta 2015. Međutim, od krivičnog gonjenja Ivana A. odustalo se 2020. godine. Za ovaj zločin osuđen je Marko Petković.

„Počivaj u miru, neka ti je večna slava“
Od Ivana su se čituljama oprostili članovi porodice i brojni prijatelji.

– Sibirski tigre, nebeske šume su tvoje, igraj se. Smejemo se tamo negde – potpisao je čitulju kum ubijenog Ivana.

Kada je godinu dana nakon Joksićevog ubistva pušten da se brani sa slobode, otišao je u Austriju. Kasnije je tamo uhapšen zbog drugog krivičnog dela, a onda i deportovan u Srbiju, koja je za njim bila raspisala poternicu.

– Bio si oličenje hrabrosti, ispravnosti i odanosti i nema te smrti koja može to da ti oduzme. Ruse, istinska legendo, prijatelju moj, s ponosom ću te pominjati, a ovo nikada neću zaboraviti. Počivaj u miru i neka ti je večna slava – napisao je u čitulji prijatelj Ivana Asodija.

Zbog pucnjave na Čukarici koja se odigrala 4. novembra kasno uveče još uvek niko nije uhapšen i traga se za osumnjičenim.

Tagovi:

Pročitajte još: