Pretraga
Close this search box.

Sanirano dečje igralište na Čukaričkoj padini

Mališani Čukaričke padine dobili su novo dečje igralište u ulici Lazarevački drum 6a-6e, a radovi su obuhvatili i sanaciju prostora za odmor i svih pešačkih komunikacija u okviru parka. Na dečjem igralištu je postavljena gumena podloga, a svi rekviziti ispunjavaju važeće standarde u smislu bezbednosti.
Sanirano dečje igralište obišli su predsednik Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i v.d. direktora JKP „Zelenilo-Beograd“ Dušan Tojagić.
„Obnovljeno igralište predstavlja rezultat zajedničkog rada i posvećenosti građana, Gradske opštine Čukarica i JKP „Zelenilo-Beograd“ i važan korak ka stvaranju boljih uslova za odrastanje i razvoj naše dece. Ovo igralište će omogućiti mališanima druženje, igru i bezbrižne trenutke u njihovom odrastanju, ali i sticanje novih veština. Naš cilj je da stvaranjem ovakvih prostora omogućimo porodicama da zajedno provedu kvalitetno vreme u svom kraju“, istakao je Nikola Aritonović.
Aritonović je kazao da Opština ulaže napore da sva naselja na Čukarici dobiju lepo opremljen prostor za najmlađe, ali i za sve koji žele da uživaju na otvorenom, da odmaraju i da se druže.
„Do kraja godine ćemo sanirati dečja igrališta u Ulici Nedeljka Čabrinovića na Banovom brdu, kao i park u centru naselja Ostružnica, u skladu sa važećim standardima i Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta. Opština će uvek biti tu za svoje najmlađe, brinući se o uređenju parkova i dečjih igrališta, stvaranju boljih uslova u vrtićima i školama, organizovanju sportskih i kulturnih programa za najmlađe i o svemu onom što će odrastanje naše dece učiniti lepšim i bezbrižnijim“, poručio je Aritonović.
„Ovo je još jedno u nizu dečijih igrališta koje je JKP „Zelenilo-Beograd“ kompletno obnovilo, a trenutno se slični radovi izvode na još osam lokacija u gradu. Raspored opreme za dečije igralište, njihove zaštitne zone i pešačke komunikacije urađene su u skladu sa svim važećim standardima i Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, radovi su kompletno završeni skoro mesec dana pre planiranog roka i zadovoljstvo nam je što mališanima ovog dela Čukarice možemo da predamo prostor na korišćenje“, istakao je tom prilikom Dušan Tojagić v.d. generalnog direktora JKP „Zelenilo-Beograd“.
Igralište je oplemenjeno ljuljaškama, njihalicama, vrteškom i razvojno edukativnom igrom „Ježeva kućica“, a da bi se dodatno osigurala bezbednost najmlađih postavljena je zaštitna ograda.
Otvoranju su prisustvovali i članovi Opštinskog veća Dejan Josifoski i Aleksandar Blagojević.

Tagovi:

Pročitajte još: