Pretraga
Close this search box.

Sanacija Ulice 13. oktobra na Čukarici

Zvuk putarskim mašina obradovao je ovih dana stanovnike Umke, u kojoj se trenutno izvode radovi na rehabilitaciji i sanaciji žile kucavice ovog čukaričkog naselja, Ulice 13. oktobra.

Radove na sanaciji dela kolovoza državnog puta IB reda, koji povezuje Beograd sa Obrenovcem, Šapcem, Loznicom i državnom granicom sa BiH, a prolazi kroz ovo čukaričko naselje, obišli su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.

“Ulica trinaestog oktobra je centralna ulica, kojom saobraća više linija javnog gradskog prevoza, a zbog izrazitih oštećenja kolovozne konstrukcije, kao posledice velike protočnosti saobraćaja, određena je kao prioritetna za urgentnu sanaciju. Ova saobraćajnica će biti presvučena novim slojem asfalta u dužini od 1.300 metarta. Osim sanacije kolovoza, radovi će obuhvatiti i uređenje postojećeg betonskog kanala, izradu novih betonskih ivičnjaka, uređenje autobuskih stajališta, razdelnog ostrva i trotoara, a takođe će biti uređene i bankine od struganog asfalta”, istakao je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić dodajući da je vrednost radova oko 50 miliona dinara, čiji je investitor JP „Putevi Srbije“, a izvođač građevinska kompanija „Štrabag“.

Kolarić je podsetio da se u naselju Železnik trenutno radi na rehabilitaciji kolovoza u Titovoj ulici i u Bulevaru mladih, a veoma obimni radovi se izvode i na sanaciji kolovoza i trotoara u Ulici Živojina Tabakovića u Velikoj Moštanici.

„Adekvatna i kvalitetna kolovozna konstrukcija glavni je preduslov, ne samo za udobniju i lagodniju vožnju, nego i za veću sigurnost u saobraćaju. Zato ćemo nastojati da do kraja tekuće godine što više saobraćajnica dobije kvalitetne podloge. Gradska opština Čukarica je iz svog budžeta izdvojila sredstva za sanaciju još tri ulice u naselju Sremčica, koje će se raditi tokom letnjeg perioda. U pitanju su Paleška ulica, deo Tesarske i deo Ulice Jovanče Mitića“, dodao je Kolarić.

Tagovi:

Pročitajte još: