Pretraga
Close this search box.

Rekonstruisane Sarićeva i Ulica Živojina Nedeljkovića u Sremčici

Sarićeva ulica i Ulica Živojina Nedeljkovića u Sremčici dobile su novu asfaltnu podlogu, čime je u potpunosti završena njihova rekonstrukcija. Naime, nakon zamene starih i dotrajalih vodovodnih cevi, koje su postavljene pre više decenija, ekipe JKP „Beograd put“ pristupile se sanaciji ove dve saobraćajnice.

Radovi u Sarićevoj ulici obuhvatili su iskop, menjanje kolovozne konstrukcije, postavljanje novog asfalta u dva sloja u dužini od 400 metara, popravku šahtova i proširenje saobraćajnice, dok je u Ulici Živojina Nedeljkovića izvršena mestimična popravka kolovoza i šahtova, kao i presvlačenje noviim slojem asfalta u dužini od 250 metara.

Završne radove obišli su pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović i član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.

„Zbog pucanja dotrajalih azbestnih cevi, stanovnici ovih ulica godinama su imali problema sa prekidima u vodosnabdevanju. Osim što smo građanima omogućili bolje i urednije vodosnabdevanje, asfaltiranjem ulica dodatno smo poboljšali kvalitet života. Zato je važno da osluškujemo potrebe i probleme naših sugrađana i rešavamo ih za njihovu dobrobit“, istakao je Nikola Aritonović naglašavajući da je vrednost radova na rekonstrukciji Sarićeve ulice oko 9 miliona dinara, a na sanaciji Ulice Živojina Nedeljkovića oko 5 miliona dinara.

Član Opštinskog veća Čedomir Sovtić kazao je da se u naselju Sremčica trenutno izvode radovi u Goričkoj ulici u dužini od 600 metara, gde će biti zamenjena kolovozna konstrukcija, popravljeni šahtovi, a pored asfaltiranja u dva sloja, kolovoz će se proširiti sa postojećih 3,5 metra na 5 metara. Takođe se privode kraju radovi na izgradnji trotoara u Avalskoj ulici u Železniku na mestu gde je nedostajao, do raskrsnice sa Ulicom Petra Drapšina.

Tagovi:

Pročitajte još: