Pretraga
Close this search box.

Radovi na putu: Saobraćajne izmene na Čukarici

Zbog izgradnje atmosferskih kolektora na Makiškom polju do 2. decembra vozači će morati da obrate pažnju na radove na ovoj saobraćajnici gde je došlo do preusmeravanja u blizini raskrsnice sa Železnikom.

 

Vozači koji se ovih dana Obrenovačkim putem upute iz grada u pravcu ka Obrenovcu ili odatle kreću ka gradu moraju da obrate pažnju na izmene u saobraćaju zbog radova na oko 300 metara od raskrsnice koja vodi ka Železniku i Makišu. Ovi poslovi, koji su počeli 5. oktobra, trajaće do 2. decembra, jasno su obeleženi signalizacijom, ali uprkos tome povremeno se stvaraju gužve. Naročito se to dešava u jutarnjim satima u pravcu ka gradu ili uveče kada se mnogi vraćaju kući. Taj saobraćajni špic odrazi se i na naselja koja gravitiraju ka Obrenovačkom putu, poput Železnika i Sremčice.

 

Saobraćajne izmene na Obrenovačkom putu preduzete su jer je počela gradnja atmosferskih kolektora tri i četiri koji sa Makiškog polja, odnosno lokacije budućeg metroa, moraju da „odvuku” kišnicu. Izgradnja kolektora počela je pre više meseci. Prvo je iskopan dubok kanal, koji je kasnije betoniran i prekriven peskom, a zatim je ispred njega na delu kraj postojeće kolovozne trake u pravcu ka gradu nedavno završen novi deo saobraćajnice. Mnogi sugrađani koji tim delom puta svakodnevno prolaze pomislili su da će sada preko tog „ispupčenja” ulaziti na gradilište metroa. Ali nije bilo tako. Pre nekoliko dana izgradnja atmosferskog kolektora nastavljena je sa druge strane Obrenovačkog puta u pravcu ka Savi. Raskrčeno je zemljište i već su stigli bageri koji su krenuli sa kopanjem.

 

Posle toga skinute su zaštine bankine koje idu po sredini puta, a u petak je postavljena signalizacija, a saobraćajnica „ispresecana” znacima i u promet pušten deo koji je tek izgrađen.

Trenutno se na ovom delu saobraćajnice realizuje takozvana faza pet, koja podrazumeva poslove u obe kolovozne trake i ona bi trebalo da traje do 27. novembra. Slede faze šest i sedam koje će podrazumevati radove u levoj saobraćajnoj traci u oba smera.

Sugrađani koji se ovih dana iz pravca Beogradskog sajma upute ka Savskoj ulici iza Mostarske petlje mogu očekivati još jedan manji zastoj. Tu je trenutno zbog postavljanja tramvajskih šina zatvoreno saobraćajno „ulivanje” ka Sarajevskoj ulici pa su vozila preusmerena ka jednoj traci Savske ulice. Zbog tih radova izmenjena je trasa autobusa na liniji 56, 53 i 52 koje se sada delimično kreću Savskom ulicom, a potom Ulicom Miloša Pocerca, kod Palate pravde ulaze u Sarajevsku.

 

Autobusi na linijama 601, 511, 51 ka gradu kreću se uobičajenom trasom – Savskom ulicom.

Tagovi:

Pročitajte još: