Radovi dece posvećeni starijim sugrađanima na Čukarici

Radovi dece na likovnom i literarnom konkursu pod nazivom „Za sunčanu jesen života“ već godinama unazad pokazuju koliko naši najmlađi brinu o svojim starijim sugrađanima, kao i koliko su spremni da im upute pažnju i lepu reč. Tako je bilo i ove godine u akciji koju tradicionalno organizuje Crveni krst Čukarica u saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica. Ovom prilikom, u sali opštine predstavljeni su najbolji radovi osnovaca i nagrađeni vrednim knjigama i pohvalnicama koje je obezbedila opština Čukarica.

Dodeli su prisustvovali predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, članica Veća Stana Lukić, sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić, deca i nastavnici, kao i gosti –članovi ansambla „Ima dana“ Dnevnog kluba za stare u Žarkovu.

Nagrade najuspešnijim učesnicima uručio je predsednik Gradske opštine Čukarica, istakavši tom prilikom da je ova akcija jedna od najdužih i najlepših koju organizuje Crveni krst, jer povezuje najmlađe sa našim najstarijim sugrađanima i od malena uči mlade koliko je važno brinuti o starijima i pružiti im pravu podršku u trećem životnom dobu.

„Mnogi od vas imaju bake i deke, odrastate sa njima i znate koliko vam je svaki trenutak proveden sa njima dragocen za odrastanje i bezbrižno detinjstvo. Možete zamisliti koliko tek njima vaš osmeh, vaša briga i igra znači i koliko se raduju zajedničkom druženju. Takav odnos često imamo sa bakama i dekama iz komšiluka i ova briga i sollidarnost koju gajimo važna je za njih, ali i za vašu empatiju i život u budućnosti“, rekao je predsednik Kolarić čestitajući deci.

Uz zahvalnost za poziv, članovi ansambla „Ima dana“ Dnevnog kluba u Žarkovu, koji su prisustvovali dodeli, najavili su da će nagrađeni radovi biti izloženi u njihovom klubu i da će uskoro biti organizovano i druženje sa dečicom. Članovi kluba, koji u najlepšem svetlu već godinama predstavljaju i Čukaricu svojom pesmom i igrom, dobili su poklon knjige opštine, u znak sećanja na današnje druženje.

Dobitnici nagrada na literarnom konkursu od prvog do četvrtog razreda

Prvo mesto – Magdalena Arsić, OŠ „Vuk Karadžić“

Drugo mesto – Nađa Papak, OŠ „Branko Radičević“

Treće mesto – Nikolina Nedeljković, OŠ „Branko Radičević“

Dobitnici nagrada na literarnom konkursu od petog do osmog razreda

Prvo mesto – Ivona Poprečica, OŠ „Banović Strahinja“

Drugo mesto – Danka Dumić, OŠ „Braća Jerković“

Drugo mesto – Sofija Perić, OŠ„Banović Strahinja“

Treće mesto – Andrija Ivanišević, OŠ „Miroslav Antić“

Dobitnici nagrada na likovnom konkursu od prvog do četvrtog razreda

Prvo mesto – Marijana Milenković, OŠ „ Vuk Karadžić“

Drugo mesto – Lara Todorović, OŠ „Miroslav Antić“

Treće mesto – Marija Ilić , OŠ „Đorđe Krstić“

Treće mesto – Nevena Krstić, OŠ „Karađorđe“

Dobitnici nagrada na likovnom konkursu od petog do osmog razreda

Prvo mesto – Ana Koko, OŠ „Josif Pančić“

Prvo mesto – Maša Mitrović, OŠ „Karađorđe“

Drugo mesto – An Đintni, OŠ „Filip Kljajić – Fića“

Drugo mesto – Sofija Babić, OŠ „Filip Kljajić-Fića“

Treće mesto – Nina Nikolić, OŠ „OŠ Ujedinjene nacije“

Tagovi:

Pročitajte još: