Pretraga
Close this search box.

Radno vreme prodavnica i tržnih centara za Badnji dan i Božić

Za Badnji dan i Božić tržni centri, pošte, pijace i prodavnice radiće sa izmenjenim radnim vremenom.

U subotu je Božić, kada će ponovo biti izmenjeno radno vreme mnogih prodavnica, tržnih centara, pijaca, uslužnih delatnosti…

Ovo je detaljni vodič za radno vreme tokom praznika i sve ostalo što treba da znate.

Tržni centri

Tržni centri biće zatvoreni na Božić, 7. januara, dok će na Badnji dan, odnosno 6. januara raditi do 18 časova. To je što se tiče prodavnica, dok će bioskopi u tržnim centrima raditi i na dan Božića i to uglavnom od 15 do 23 časa, a na Badnji dan od 11 do 16 časova.

Već od nedelje, 8. januara, sve se vraća na uobičajeno radno vreme od 10 do 22, što se tiče prodavnica, a duže i za bioskope.

Supermarketi

Što se tiče prehrambenih prodavnica, odnosno supermarketa, prema saopštenju Sekretarijata za privredu, 6. januara one moraju da rade do 18 sati, a na Božić, 7. januara mogu da zatvore sve svoje objekte.

To je ono što je po zakonu propisano, a tako će uglavnom i biti radno vreme u svim lancima velikih marketa

Benzinske stanice

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Apoteke

Na Badnji dan radno vreme apoteka u sastavu „Apoteka Beograd“ je do 18 časova, dok je 7. januar neradni dan. Ovo ne važi za dežurne apoteke.

Pošte

U petak, 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova. Pošta 11161 Beograd 16 u Bulevaru Vudroa Vilsona bb, u „Zimskoj bajci“, 31. decembra radi od 12 do 19 časova. Na Božić, 7. januara, radiće samo dežurne pošte. Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na aerodromu Nikola Tesla, radiće neizmenjeno ceo dan, kao i pošte na gotovo svim graničnim prelazima.

Parking

Parking u zoniranim delovima grada nećete morati da platite 7. januara. Tog dana, kako je saopšteno iz JKP „Parking servis“, biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate. Osim toga, u petak, 6. januara, poslovnice korisničkog servisa i kol centar radiće do 14 časova.

Tagovi:

Pročitajte još: