Pretraga
Close this search box.

PUTARI PRESVLAČE DOSITEJEVU U ČUKARIČKOM NASELJU OSTRUŽNICI

ŽALBE i brojne prijave meštana Ostružnice na loše stanje Ulice Dositeja Obradovića u ovom čukaričkom naselju, gde je asfalt stradao pod težinom kamiona i miksera koji ovuda svakodnevno prolaze, urodile su plodom.

Ekipe JKP „Beograd put“ počele su rekonstrukciju ove veoma frekventne dvosmerne saobraćajnice koja izlazi na Obrenovački drum.

Putari su asfaltirali deo kod nadvožnjaka, koji je najviše propao pod točkovima teretnjaka i miksera, što je napravilo rupe i veliki problem ljudima koji ovde žive. Na nekim delovima ulice je toliko mnogo šljunka, što je napravilo štetu na brojnim automobilima. Žitelji ovog dela Čukarice kažu da su zadovoljni jer su videli radnike na terenu te očekuju da će uskoro i MUP postaviti kamere na ovoj deonici, kako bi se prekršaji automatski detektovali.

– Posle pet godina, ova prometna saobraćajnica dobija novi asfalt – kaže Nikola Todorović iz Ostružnice. – Sada će ovuda konačno moći da se normalno vozi, ostalo je samo da MUP instalira uređaje za nadzor. Policija je ranije kažnjavala teretna vozila koja ovuda prolaze, jer im je to bilo zabranjeno. Međutim, neko je odneo znak i od tad ovuda prolaze kamioni, mikseri, uništavaju put i za sobom ostavljaju šut i prašinu.

Kako bi ubuduće sprečili kamione i druga teretna vozila da prolaze kroz Ulicu Dositeja Obradovića, meštani Ostružnice uputili su zahtev Sekretarijatu za saobraćaj da se na ovu lokaciju vrati saobraćajni znak „zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi određenu masu“.

KAZNE ZA ČETIRI VOZAČA KAMIONA

POLICIJA je, u periodu od 29. novembra do 12. decembra prošle godine obilazila ovu lokaciju i sankcionisala četiri vozača teretnjaka. Takođe, kako piše u dopisu MUP koji su dobili meštani Čukarice, konstatovano je da ovde nedostaje znak zabrane kretanja za teretna motorna vozila.

Tagovi:

Pročitajte još: