Pretraga
Close this search box.

„Pukotine su svakim danom sve veće“: Stanari u ovom naselju na Čukarici strahuju za svoje živote i to u svom domu

Stanari Ulice Radnih akcija u Železniku svakodnevno se suočavaju sa strahom da će ostati bez krova nad glavom.

Prema rečima stanara ove zgrade, ovaj problem traje već decenijama, a do sada su sami pronalazili načine da spreče urušavanje.

Stanari imaju posebnu brigu kada su vremenske neprilike koje dodatno donose štetu.

– Danima sam očekivala da ujutru kad ustanem, da mi onaj zid oko prozora u parku padne. Kroz pukotine ste mogli i čitavu šaku da provučete kolika je bila. Sve je popucalo, a mi smo izgubili svaku nadu da će se rešiti problem – kaže stanarka Ida Kem.

Prema rečima stanarke Dragice Đukanović problem traje još od devedesetih godina.

– Tada su počele prve pukotine u našem stanu. I to malo temelja što ima, nije dobro urađeno. Problem je i što, prema proceni građevinskog inženjera, naša zgrada i klizi, ona je rekla i da smo životno ugroženi. O našem trošku smo sređivali stan, ali ponovo su se pojavile pukotine, kao da nismo radili ništa. Svi krpimo nešto, kao da – kaže stanarka Đukanović za „Prvu“.

Zgrada je iz 1948. godine i više nije bezbedna za stanovanje. Pucanje se u poslednjih godinu dana značajno pogoršalo, a stanari ove zgrade već decenijama čekaju na rešenje.

Iz nadležnih institucija rekli su za Prvu televiziju da je utrvrđeno da postoje pukotine na objektu, da bi bilo potrebno uraditi projekat sanacije i izvršiti samu sanaciju objekta. Takođe, neophodno je angažovati veštaka koji bi utvrdio koliko je oštećenje, sa preporukom kako da se sanira objekat.

Izvor: Blic.rs

Tagovi:

Pročitajte još: