Pretraga
Close this search box.

Promocija knjige Dragana Damjanovića „Anja sa Dedinja“ na Čukarici

U sredu, 17. januara sa početkom u 18 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“ biće predstavljena knjiga Dragana Damjanovića „Anja sa Dedinja“.

Program vodi prof. dr Neđo Danilović.

O knjizi govore: prof. dr Veljko Đukić, Ljiljana Staletović i Živko Kulić.

 

„Anja sa Dedinja“ je delo ljubavnih događaja u kojima mladi lekar, i bogata devojka, koja je postala žrtva droge, čine sve da ostanu odani osećanjima svog srca. Autor nas upoznaje sa likovima i dešavanjima s kojima se svako od nas susretao ili je bio svedok. Zadire u ljudsku psihu, pokazuje dokle mogu da idu intrige, pokvarenost, licemerstvo, želja da se bude neko i nešto uz pomoć „alata“ koji nisu primereni ljudima s dostojanstvom. Kroz likove Anjinih roditelja, maćehe, ljudi iz njihovog okruženja koji su se s dna socijalne lestvice izdigli do, na prvi pogled moćnih ljudi, autor predstavlja osobe kojima je moral nepoznata kategorija. Anja sa Dedinja prevrće društvenu utrobu u intrigama, razaranjima porodica, nesrećnim sudbinama.

Iako ne šalje nikakve poruke, one se same nameću, pa je priča ovog romana bezvremenska i svevremenska, uvek aktuelna i poučna.

Dragan Damjanović je po obrazovanju profesor književnosti i pedagogije, književnik i bivši višegodišnji novinar „Večernjih novosti“. Član je Udruženja Književnika i novinara Srbije. Do danas je objavio preko trideset knjiga proze i poezije, na desetine feljtona, reportaža i televizijskih emisija…

Tagovi:

Pročitajte još: